dimecres, 11 de març de 2015

Gurus polítics

No voldria dubtar de la voluntat, però són conscients de que el seus compromisos són impossibles de complir tal i com els plantegen, però tot i això es presenten davant dels votants cada quatre anys, anunciant les seves bondats i la solució de tots els problemes que té la societat.

Són els gurus de la política que, amb la inèrcia d’una mala praxi habitual, concorren a uns comicis electorals sabent que el seu incompliment no tindrà cap tipus de càstig durant un cicle quadriennal.

Estic segur que si els aspirants s’haguessin de supeditar a una avaluació constant, continua i permanent del grau de compliment de les seves promeses electorals es negarien a assumir cap responsabilitat.

Però saben que l’avaluació es limita a una revàlida voluntària a la fi de la legislatura i no tenen cap pudor en treure pit i dir tot allò que volen dir creient que és el que els ciutadans volen escoltar, sense veure que el que realment vol la ciutadania és que es doni el primer pas a una veritable regeneració democràtica, que podria ser aquesta: que el incompliment constatat es tradueixi en una fulminant destitució.

De gurus hi ha tres tipus:

- Aquells que han tingut la responsabilitat de governar i que tenen la intenció de revalidar.

- Els que apareixen de nou (i possiblement amb bona voluntat), fent promeses fàcils però, moltes vegades buides de contingut o llunyanes a la realitat.

-I els que no han tingut l’oportunitat de governar però sí fiscalitzar des de l’oposició, i que ara diuen que tenien la solució immediata a problemes tan greus com pot ser l’atur i que si ells haguessin governat, això no seria un problema.

Aquest últim grup sí mereix una especial atenció, perquè són la veritable mostra de la impunitat i irresponsabilitat amb la que actuen alguns polítics.

Jo només els hi faria una simple pregunta.

Si vostè tenia, per exemple, la solució a l’atur, per què ha esperat quatre anys per a dir-ho i ha tolerat que milers de ciutadans estiguin patint aquesta situació de precarietat econòmica i social?

Segur que no hi resposta coherent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada