dimarts, 24 de març de 2015

24-M. Encert en una llarga cursa política

La composició de la graella de sortida ja està pràcticament feta, i la majoria de pilots ja han començat a fer les voltes d’escalfament i ja estan esperant a fer els entrenaments lliures oficials.

Alguns marques ja tenen els equips conformats, encara que per a no donar més informació de l’estricta i necessària a l’adversari, només donen alguna pista de qui seran els enginyers i els caps d’equip que donaran suport logístic i tècnic al cap de files en els corresponents “paddocks’s”.

Falta publicitar el nom de la totalitat dels, com a mínim, 21 components de cadascun  dels equips,  però en molts casos, aquets no deixaran de ser un grapat d’operaris amb una feina important però invisible i poc valorada.

Les característiques tècniques (programes) amb les que afrontaran la sortida (campanya) i la carrera (24-M) ja són una altra història, i només alguna pinzellada arriba al públic, encara que el petit marge de maniobra que permet la realitat i exigències del circuit fan entreveure quines seran  les possibilitats de cadascuna dels corresponents equips, així com la posició amb la que finalitzaran el campionat.

Perquè el 24 M serà la primera carrera d’un campionat que durarà quatre anys, i que haurà de comptar amb l’avaluació crítica d’un públic que, durant 365 dies de cadascun d’aquest quadrienni, valorarà si al final el pilot d’una marca es mereix participar amb garanties en el pròxim campionat que, previsiblement, començarà el maig de 2019.

En una situació de normalitat simplement haurien de desitjar sort als participants i equips, però cometre una errada pot ser molt greu per al públic assistent (ciutadans) amb la qual cosa el desig ha de ser d'encert en un pilotatge exigentment responsable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada