dilluns, 23 de febrer de 2015

S'apropen les eleccions!!!

Com es nota que s’apropen les eleccions!

Aquesta és la frase que els candidats al procés electoral de pròxim maig escoltaran més en boca dels ciutadans i ciutadanes perquè, durant els propers tres mesos, els aspirants apareixeran com a bolets en llocs on mai han aparegut.

I ho faran desplegant les seves més que encantadores arts, mostrant interès artificial per tot allò que inquieta i preocupa als ciutadans, agafant compromisos que responen a la caduca estratègia “adolfista” de democràcia incipient del segle passat d’aquell “puedo prometer y prometo”, alhora que intentant destacar les seves possibles bondats, evidenciant les suposades  mancances de l’adversari.

No hem avançat gens, i continuem afrontant els compromisos electorals amb els ciutadans amb aquell màrqueting de mercat basat en la imatge més que en el contingut, demostrant una falta d’imaginació i de capacitat que cada cop deteriora més la imatge de la classe política.

I com si fos la tònica, pensen que deixant-se veure de manera recurrent i abusant d’un missatge que per repetitiu es converteix en metàl·lic, al final aconseguiran agradar als possibles votants, convençuts de que la seva posició és i serà de poder, i no de responsabilitat.

Però els ciutadans ja som majors d’edat, democràticament parlant, i cada cop som menys els d’aquella generació que va viure la manca de llibertats. La majoria han nascut en democràcia, i no han gaudit d’aquella sensació de triomf que implicava el poder decidir, per primer cop, quina era l’opció electoral que volies “comprar”.

Ara aquesta manera de fer política, involutiva per immobilista, genera rebuig per la seva artificialitat, tan sigui a la generació pre o post 75; perquè els ciutadans volem compromisos reals , no promeses buides de màrqueting comercial fetes per aquests gurus de la política que neixen o reneixen cada quatre anys, i que tenen solucions per a tot, però que mai les expliquen

Però això és una altra historia de la que faré esment un dia d’aquests.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada