dilluns, 19 de gener de 2015

Raynair ens té agafats pels...

Recordo quan es van anunciar els preacords amb Ryanair, que pràcticament es limitaven a posar preu i “comprar” el fet de que aquesta companyia aèria operés a l’Aeroport de Girona.

Des del primer vaig posar de manifest els meus dubtes sobre aquesta operació, perquè era cedir a una sola empresa l’explotació d’aquesta infraestructura aeroportuària, convertint l’activitat que havia de generar l’aeroport - entre d’altres la turística- en un hostatge  que hauria de ballar al ritme marcat per Ryanair que, amb el seu President al capdavant, no traslladava gaire seriositat.

A tots els debats i converses amb els responsables polítics de Transports de la Generalitat o de  la Diputació de diferents colors polítics i de les cambres de comerç i patronals;  i a totes les reunions amb diferents partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya o a Madrid, des de la Federació Nacional de Transports platejàvem que s’havia de tenir una visió de futur molt més àmplia, i cercar altres companyies perquè aquest acord, que convertia a Ryanair en quasi monopolista, es traduiria en allò de “pa per avui i gana per demà”.

Vàrem dir-ho quan es va fer efectiu el primer acord, a l’igual que en les successives pròrrogues i ampliacions i no ens vàrem equivocar, perquè en aquest moment l’Aeroport de Girona està sota l’espasa de Damocles de la arbitrarietat d’ aquesta empresa que, amb total normalitat, prioritza els seus beneficis empresarials i no té cap problema en reduir rutes regulars o deslocalitzar-les a favor d’altres aeroports, com és el cas. Per dir-ho clar i català, Ryanair ens té agafats pels c...


No sé si la legítima reivindicació de que aquest Aeroport sigui gestionat des del territori serà viable (jo crec que sí), però és cert que la gestió d’aquesta infraestructura necessita una solució urgent. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada