dissabte, 3 de gener de 2015

Organització i persones


- Juanjo, les organitzacions estan per damunt de  les persones!

Jo he assentit quan avui una amiga m’ha fet aquesta observació; però la veritat és que després de reflexionar haig de dir que no és cert o, si més no, és una afirmació no del tot correcta o incomplerta.

Perquè sí, és cert que les organitzacions estan per damunt de les persones, sempre i quant no s’oblidi que aquestes organitzacions estan creades per persones, funcionen amb i per persones, i són persones les que les fan desaparèixer o sobreviure.

O sigui, que la legitimitat de supervivència d’una organització radica en la voluntat i en la visió universal de les persones que tenen la responsabilitat de marcar els criteris en cada moment, per aconseguir els objectius de la pròpia organització, sense oblidar mai que són persones les que han de fer-ho possible.

Persones, organització i objectius; aquests són els tres conceptes que una organització necessita en permanent estat d’equilibri, perquè quan menys estabilitat  entre tots tres menys garantia per a poder assolir els objectiu pels que l’organització ha estat creada.

I quan dic persones em refereixo a totes les persones supeditades i compromeses amb els objectius de l’organització, no només a les que prioritzen interessos perquè tenen la responsabilitat temporal de marcar els criteris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada