diumenge, 28 de desembre de 2014

Hepatitis C. El preu de la vida

És com una broma de mal gust; d’aquelles que, aprofitant que és el dia dels Innocents, alguns eixelebrats duen a terme pensant que tot s’hi val.

Tens a tocar un medicament que et dona la possibilitat de salvar la vida amb un 95% d’efectivitat, i en canvi els teus representants polítics no el subministren per una qüestió de cost.

Però no és una broma pesada, és la innocentada cruel que estan patint els afectats per la hepatitis C, que ahir van tornar a fer pública la seva protesta reclamant que el Ministre de Sanitat no posi preu a la seva vida. Per cert, una protesta que poc ressò ha tingut als mitjans de comunicació d’avui.

Són 40.000 euros, segons informacions, el cost d’aquest tractament; o sigui que el valor que té per al Govern del PP una vida és molt menys que aquesta xifra.

Una xifra que, per exemple, comparada amb el volum de diners fruit del frau i de la corrupció segur és una nimietat; i, per què no?, es podrien dedicar a fer possible aquest tractament de vida.

I aquí ja no estem parlant de tractaments en proves; no estem reclamant recursos públics per investigar solucions a malalties; estan dient que ho ha un medicament eficaç i efectiu que cura de manera constatada una malaltia que, de manera irremeiable, desemboca en la mort del malalt.

No sé la quantitat de persones que hi ha afectades per aquesta malaltia però sigui la quantitat que sigui, estan condemnant a mort i de manera conscient, a molts ciutadans d’aquest país, i això amb el mutisme preocupant d’una societat que sembla tinguem ja la pell massa dura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada