dilluns, 10 de novembre de 2014

9-N. Molta gent, baix percentatge

En absolut trivialitzar la jornada d’ahir, doncs 2.200.200 persones que van anar a votar és molta gent i, com a mínim, mereixen el respecte dels 4.000.000 de catalans que vam optar per no anar-hi; opció democràtica que s’ha de dir, també mereix respecte i `perquè ahir crec que el més important és la demostració clara de que, per els catalans i les catalanes, la convivència en llibertat és un valor.

Uns, 2.200.000 van decidir passar el dia festiu votant, i els altres, pràcticament el doble, van decidir fer altres activitats. I no va passar res.

I de valoracions les que vulguem, depenent de la hipòtesi i de qui fa la valoració.

Si la hipòtesi parteix de que ahir era una convocatòria per la independència, que era el que plantejaven els convocants, els resultats diuen que el 26 % dels catalans, aproximadament, volen una Catalunya independent.

Si la hipòtesi parteix, com avui (al contrari d’ahir) al·leguen els organitzadors i convocants, de que al 9-N el que es votava era simplement que es volia votar (?), els resultats diuen que un 33% dels catalans, aproximadament, volen votar per la independència en un futur.

Però 1.600.000 catalans, aproximadament, optant pel SISI és molta gent, i no es pot minimitzar. El que dubto és que aquest percentatge sigui l’arma decisiva que pugui utilitzar el President Mas per a vèncer l’immobilisme del President Rajoy. Més aviat crec que al contrari, i serà un argument per a menysprear la situació a Catalunya.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada