divendres, 26 de setembre de 2014

Ple Municipal. Intervenció sobre 9N

Aquesta és la intervenció que vaig fer al Ple Municipal de Sant feliu de Guíxols sobre la moció presentada per visualitzar el "suport del món local a la consulta del 9N"

"Crec que aquesta moció és prou important com per a què hagi d’explicar, que no justificar el meu vot. I evitar així que alguns puguin tergiversar la meva actitud davant aquesta moció.

Dit això vull que consti en acta que crec que els catalans hem de votar, que estic a favor de que es pugui votar, del Dret a Decidir, perquè és l’única manera de que aquesta esquerda social que patim no es faci gran, i que es pugui decidir en llibertat el que volem.

Però tinc dubtes. I no de la legalitat o no de la convocatòria, o de la pregunta. No sé si la llei de consultes, a la que el meu partit, el PSC, també ha donat suport, valida o no aquesta pregunta. Jo no tinc prou coneixements com per dir-ho.

Però sincerament no em preocupa, o em preocupa relativament. El que puc dir és que no m’agrada la pregunta. M’agradaria que també és preguntés sobre altres opcions d’organització de l’estat; per exemple federalisme o el confederalisme, per què no?, més enllà de l’opció independentiste que, sense ser la meva és tan respectable i legítima com qualsevol altra, representi una aposta per a millorar l’estatus de Catalunya.

I també puc dir que vull que el resultat sigui realment vinculant, perquè entenc que l’exercici de la democràcia és que s’acceptin, es respectin i es facin realitat els resultats. I això només es pot donar si la legalitat admet la votació que es convoca.

I no tinc la seguretat de que sigui el cas. Però no votaré en contra de la moció. No m’agraden algunes de les argumentacions de la part expositiva, i també crec que es podria millorar la part resolutiva per a que tothom pogués votar a favor. Però entenc que és una moció tipus que no admet esmenes. Però no votaré en contra de la moció.

Però sobretot, no votaré en contra de la moció perquè hi ha ciutadans de Sant Feliu, que a les Eleccions Municipals em van donar recolzament, que estarien d’acord amb aquesta moció. De la mateixa manera que hi ha ciutadans i ciutadanes que no la recolzarien. El que tinc clar que aquest és un tema d’àmbit supramunicipal que no va ser objecte de debat ni de proposta en el programa electoral de eleccions municipals del 2011, el que em porta a pensar que hauria de prendre una decisió personal; i jo no estic aquí a títol personal.

Podria votar en contra, no ho farè. Podria votar a favor, no ho farè; i podria fer abstenció, que  tampoc faré. Com he dit infinitat de vegades, estem aquí per a prendre decisions, i l’abstenció, per norma general, no està dins de les meves opcions.

Prefereixo optar per no votar.

Però alhora, com càrrec municipal electe, manifestar abans de sortir de la sala, i vull que aparegui a l’acta,  que dono ple suport al President de la Generalitat quan faci la convocatòria de la consulta legal que s’acordi.

I alhora, vull manifestar i que també aparegui a l’acta, que cooperarè dins de la legalitat en l’organització per a fer possible la celebració d’aquesta convocatòria."Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada