dimarts, 26 d’agost de 2014

AMI - Trampa deslegitimadora.

Tothom sap el que penso en referència al denominat “dret a decidir”. Respectant el dret a exercir la democràcia, penso que s’ha de votar, de la mateixa manera que penso que el resultat d’una votació ha de tenir conseqüències decisòries en respecte a la majoria. És a dir, que el resultat d’una hipotètica consulta a Catalunya ha de ser decisiu, i això només pot ser possible si la consulta és plenament legal i acordada amb qui pot donar-li validesa, que sembla que no serà el cas.

Els partidaris de tirar endavant la consulta, malgrat no tingui el recolzament legal, intenten utilitzar tots els mecanismes que puguin tenir al seu abast i, entre ells, la pressió que pugui exercir la societat civil, mobilitzant entitats i associacions diverses amb la finalitat d’arrogar-se uns números que, per ser manipulats, poden tenir tanta projecció mediàtica com poca legitimitat real.

L’Associació de Municipis per la Independència, a la que el Ple Municipal de Sant Feliu de Guíxols va decidir adherir-se, va demanar que les entitats locals es manifestessin a favor de la consulta convocada per al 9 de novembre, i això ha fet l’Ajuntament: traslladar a les diferents  associacions registrades al municipi aquesta petició.

Crec, i així ho he manifestat en relació a aquest tema, que el posicionament d’una associació o entitat sobre un tema determinat ha de respondre a l’objecte de la pròpia entitat. Per exemple, la direcció d’una entitat esportiva no es pot posicionar sobre un tema que no estigui dins del seu àmbit, com no sigui que aquest posicionament sigui recolzat per l’òrgan de decisió majoritària de la pròpia entitat, és a dir, una assemblea o similar.

Si algú ho recorda, aquest mateix argument el vaig utilitzar per no manifestar-me a favor de que l’Ajuntament de Sant Feliu fes una declaració institucional a favor de l pregunta i la data sobre la consulta del 9-N, atenent a les moltes sensibilitats que coincideixen en la població i a les que el Ple Municipal ha de respectar.

Sabent com funcionen moltes de les associacions de la nostra ciutat, (d’algunes jo en sóc membre) estic convençut de que actuaran en conseqüència, i no vulneraran el principi que argumenta la seva pròpia raó de ser i per la que estan funcionant, de la mateixa manera que respectaran la diversitat d’opinions dels seus membres, no prestant-se a una maniobra com aquesta que, malauradament, no aportaria res positiu per als interessos de la pròpia entitat, sinó tot al contrari, ja que deslegitimaria el seu propi potencial numèric.

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada