dimarts, 15 de juliol de 2014

Gestionar diferències polítiques

Són diferències polítiques, constatades i contrastades, públiques i notòries, però que no poden enterbolir les coincidències existents, el treball que hem junts i que representa un valor a l’aportació que ha fet el PSC al municipalisme guixolenc, i el treball que ens queda per a fer.

Quan avui li recordava al Pere Albó que, com ja vaig dir al seu moment a una proposta deshonesta sobre governabilitat municipal que em van fer, que en Pere va ser l’Alcalde que millor podia donar resposta a les necessitats de Sant Feliu de Guíxols en aquell moment, ho deia amb total convenciment. Ell m’ha reconegut que podia dir-ho perquè al seu voltant tenia, entre d’altres, al millor Regidor de Governació i de Recursos Humans que podia tenir.

Un honor i una injecció al meu orgull i ego, però per experiència professional i personal, un dirigent demostra la seva vàlua quan sap envoltar-se d’un bon equip; i en aquell cas, al 2007, un equip cohesionat i capacitat va demostrar l’encert de l’Alcalde.

No hi havia diferències polítiques. Érem socialistes, sense condicionants de cap tipus, ni identitaris ni de dependència territorial, i això centrava el nostre debat en termes de fàcil consens. Ara, com indicava abans, continuem essent socialistes però, malauradament, tenim diferències polítiques que, sense ser profundes, per no ser ideològiques, sí que han provocat una esquerda que avui per avui, és difícil de tapar.

Penso el que penso, i convençut de que tinc raó, defenso les meves tesis amb tota la vehemència argumental que cal, sense dependència a deutes ni obligacions subliminals de caire subsistencial.  Puc dir amb orgull que mai he necessitat genolleres i crec, per la meva edat i les meves públiques aspiracions polítiques (cap ni una), que ningú gosarà oferir-me prebendes.

Però hi ha gent que sí necessita alimentar situacions conflictives per a valorar-se personalment i aconseguir notorietat i avantatges ulteriors, i que de manera torticera i amb males arts, intenta interpretar i vendre les seves interpretacions, com si fossin realitat, per fer més gran les ferides de manera interessada.

Estic convençut de que en Pere i jo continuarem col·laborant i treballant junts, com a mínim durant 10 mesos, per a fer realitat el màxim dels compromisos programàtics del PSC a Sant Feliu de Guíxols, de la mateixa manera que estic convençut de que podríem fer-ho en un futur, durant molt més temps, si les diferències polítiques no fossin un factor a tenir en compte.

Però és el que hi ha, i això no podem evitar-ho; necessitava fer aquesta reflexió personal, a casa meva, com a ratificació de la meva opinió pública, des del convenciment de que tinc raó i amb l’exigència de que ningú malmeti en una situació, ja de per sí i al meu entendre, difícil de gestionar, i que no necessita interpretacions alienes ni interessades que,  a més de perjudicar  la feina vers el ciutadans de Sant Feliu, distorsiona unes relacions personals que, per a mi, i mal qui li pesi, estan en el primer lloc a la meva escala de valor, com he demostrat, amb orgull, un i altre cop.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada