dissabte, 12 de juliol de 2014

El treballador no pot ser arma llancívola

Molts poden ser els adjectius amb el que es pot qualificar l’últim Ple Municipal Extraordinari,  on els grups de l’oposició, de manera conjunta, van posar en dubta l’honradesa i el bon sentit d’una contractació impulsada per l’Equip de Govern.

I diferents poden ser també les opinions sobre les accions que s’haurien de prendre per a combatre aquestes acusacions (perquè no van ser només dubtes), que en el decurs d’aquest Ple es van abocar sobre els 12 Regidors de l’Equip de Govern Municipal. Alguns, fins i tot, es poden estar plantejant emprendre accions legals, encara que el més coherent seria que si veuen indicis d’algun tipus de delicte, els Regidors de l’oposició es personessin davant del Jutjat per a denunciar els fets.

Però tinc clar que això és una acció mediàtica que forma part d’una estratègia de projecció política, i que no serà l’única que viurem fins a final de legislatura, encara que sigui una manera d’exercir la responsabilitat de l’oposició contrària a l’idea, com he manifestat de manera recurrent en infinitat d’ocasions, i que vaig escoltar amb satisfacció per primer cop de boca d’un Regidor, de que l’Oposició també és part del Govern.

Però el veritablement indignant i acció impròpia d’un polític local, és posar en evidència, abocar dubtes i qüestionar públicament, amb noms i cognoms, la professionalitat dels treballadors municipals insinuant o quasi acusant, fins i tot, que són susceptibles de cedir a les manipulacions i a les pressions que es puguin exercir sobre ells.

Clar, ja estem acostumats a aquesta actitud, pràcticament idèntica en tots els àmbits on actuen els polítics d’aquest partit, demostrant una sensibilitat semblant a la d’una cloïssa, en un clar menyspreu a les persones a les que presumptament representen, o això diuen.
I ho fan, com jo mateix publicava ja fa anys parlant d’aquesta dreta rància i repressiva que representa el PP,  “con aspavientos de sonrisa duodenal, sin esconder o disimular el placer orgásmico que le da  un protagonismo aparentement triunfal, pero seguro efímero, haciendo gala de un señorío inexistente y de una suficiencia intelectual que, a la mínima de cambio, muestra su debilidad”.

Vull pensar que aquest Regidor del PP no sap que els treballadors municipals no són treballadors de l’Equip de Govern de torn; que la seva professionalitat està demostrada des del dia que van opositar per a formar part de l’Administració, i van aconseguir-ho; i que si el desenvolupament de la seva tasca laboral no respon, hi ha mecanismes correctors per a solucionar qualsevol situació.

I estic segur que quan aquest Regidor entengui això, deixarà de considerar als treballadors municipals com arma llancívola contra el Govern Municipal. Com a mínim guardarà les aparences, si no és que el seu partit l’obliga a continuar amb aquesta indigna tàctica que, de manera tàcita i natural, hem rebutjat la gran majoria de Regidors d’aquest Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada