diumenge, 20 de juliol de 2014

Congrés PSC: hagués votat la proposta

Diverses raons de caire personal em van impedir assistir al Congrés Extraordinari del PSC el proppassat dissabte, on es va ratificar al company Miquel Iceta com a Primer Secretari escollit per cada un dels militants, al donar el suport a la nova Comissió Executiva que va proposar.

Va ser un Congrés Extraordinari que, aparentment, només va servir per a votar un nou equip de direcció sense debat ni resolucions; però que ningú s’equivoqui, sense haver ponències ni propostes l’elecció més enllà d’una Comissió Executiva, fent l’anàlisi de la mateixa en el seu conjunt, i de cada un dels membres que la composaran, un pot tenir clar en quin sentit treballarà al PSC per arribar al proper Congrés Ordinari de l’any vinent.

I en aquest sentit puc dir que estic satisfet. Coneixent a la gran majoria dels components d’aquest nou equip, si hagués estat delegat hagués votat a favor, en línea amb el debat que es va produir a l’Agrupació Local de Sant Feliu de Guíxols.

Perquè estic convençut que la nova Comissió Executiva continuarà defensant els compromisos del PSC, la gent del PSC podrem continuar dient que som demòcrates, progressistes i d’esquerres, catalanistes, europeistes, feministes, ecologistes, solidaris, gent de pau, emprenedors i apassionats de la cultura.

I perquè crec, més enllà de tacticismes polítics, que la gran majoria dels companys que conformem l’Equip d’en Miquel Iceta, comparteixen al 100 % que el catalanisme del PSC es basa en el que diu la seva declaració de principis, sense obviar el nostre compromís amb allò que diem “Dret a Decidir” i que ahir, en Miquel Iceta, va reivindicar de manera oberta, com ho hem fet sempre, el PSC:

Som catalanistes perquè volem la llibertat i l’autogovern de Catalunya per construir una societat oberta, avançada, inclusiva, capaç d’unir en un mateix projecte a persones de procedència diversa. Afirmem la nostra realitat nacional, cultural i lingüística, plural i dinàmica, que ratifica el seu compromís quotidià amb la llengua i la cultura catalanes. Un compromís plenament compatible amb el respecte a la llengua castellana que forma part també del nostre patrimoni cultural.

Som federalistes perquè volem promoure un projecte compartit entre els pobles d’Espanya a partir del respecte a la realitat plurinacional, pluricultural i plurilingüística de l'Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada