diumenge, 8 de juny de 2014

Monarquia/República? El caçador caçat


Estic convençut que és una qüestió d’ego, quasi de frustració personal. Com deia un amic meu, un complex d’inferioritat política a manera de síndrome de mediocritat conscient que només pot ser contrarestat emulant als que ells consideren menys vàlids que ells, encara que estan desenvolupant responsabilitat en un àmbit de molt més abast, en aquest cas, en el supramunicipal.

El Grup Municipal d’ICV presentava, com estava previst, una moció demanant que el Ple Municipal es manifestés a favor de la celebració d’un referèndum per a què, aprofitant l’abdicació del Rei d’Espanya, els ciutadans diguin quin model d’estat volen, república o monarquia.

Com ja he dit en altres ocasions, crec que en un Ple Municipal s’han de prendre decisions que afectin a temes locals, i no furtar debats que sí, ens permeten “lluir”, però que corresponen a altres fòrums, com és el cas.

Partidari de la república, com el PSC, encara que dubtós de la convocatòria d’un referèndum. Aquesta va ser la postura justificativa del meu vot afirmatiu a la moció, a títol personal, encara que pels dubtes sobre la conveniència de convocar o de quan fer-ho, tan podria haver votat a favor, en contra, abstenció o no votar. Bé, des del convenciment de que ens han escollit per a prendre decisions, normalment l’abstenció queda fora de les meves opcions.

No cal dir que la moció tenia trampa, que no era altre que deixar en evidència als partits polítics que han avalat als diferents Grups Municipals, vinculant decisions personals a les postures del partit, projectant diferències i fent lectures tergiversades.

I aquí arriba l’absurd de la situació quan, qui posa la trampa a nivell de moció i qui participa com actor secundari, és fruit de les seves pròpies i reiterades afirmacions; perquè són els manifestament partidaris de la independència de Catalunya, tan a nivell personal com a nivell de militància, els que demanen que es celebri un referèndum per a decidir, com espanyols, si volen continuar amb la monarquia o no.

Possiblement, si volen traslladar debats d’aquest tipus al lloc a on està representada la sobirania dels ciutadans de Sant Feliu de Guíxols, haurien de evitar caure en les seves pròpies contradiccions per a no ser el “caçador caçat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada