divendres, 21 de març de 2014

Patrimoni Anlló: ERA a tocar!

Ho teníem a tocar. Després de 12 anys i amb més de 100 interessats en la subhasta del patrimoni Anlló era de preveure que Sant Feliu, a partir del mes d’abril d’enguany, ja pogués gaudir dels beneficis dels immobles intestats que van deixar els germans Joan i Francisco, al morir al 2002.
 
Però com indica la dita “nuestro gozo en un pozo”, i la negligència, la inoperància, la incapacitat, la manca de sensibilitat i la deixadesa de la Generalitat ha provocat que caigués de la subhasta l’Hotel Panorama, l’immoble amb més possibilitats, i que es retardi tot el procés.
 
Cóm és possible que l’Administració catalana s’oblidés de registrar la propietat d’aquest establiment hostaler quan, des del 2006, una sentència judicial reconeix que la Generalitat és l’única propietària de l’hotel?.
 
Cóm és possible que la Generalitat iniciés un expedient per a portar a subhasta unes propietats, sense comprovar si tot aquest patrimoni estava registrat al seu nom?
 
Possiblement algú digui que ja no va d’uns mesos, perquè la Generalitat anuncia que està aplaçant la celebració de la subhasta del Hotel Panorama només un semestre; i que si durant 12 anys la ciutat ha patit, amb estoïcisme, la pèrdua de places hostaleres tenint 8 hotels tancats i deteriorant-se dia a dia, quina importància té mig any més?.
 
Confiança!, aquesta és la paraula més suau per a definir el sentiment que tenim els guixolencs vers l’actitud de la Generalitat; millor dit, una manca total de confiança perquè, és possible que algú es cregui que en sis mesos el tema estarà solucionat, si no ha sigut capaços de fer-ho durant 8 anys?.
 
I perquè, és possible que algú cregui que la Generalitat de Catalunya necessita 6 mesos per a fer efectiu el registre d’una propietat que una sentència li atribueix des del 2002?.
I, tenint a veure aparentment, no posa una senyal d’alarma que una demanda contra el POUM de Sant Feliu per qüestions de qualificació, i que en última instància aprova la Generalitat de Catalunya, paralitzi aquest procés de subhasta?.
Els ciutadans de Sant Feliu de Guíxols estem obligats a exigir al Departament d’Economia i Coneixement i al seu màxim responsable actuacions urgents i de resultat immediata com a mostra de bona fe i del ferm propòsit per a solucionar aquesta situació, evitant així que aquesta sensació d’impotència i frustració a la que ens ha portat tot aquest lamentable procés, es tradueixi en accions populars que, no per legítimes són desitjables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada