dissabte, 8 de març de 2014

125 Aniversari de la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols

Orgull i honor. Això és el que és el que podria traslladar de la meva etapa com Regidor de Governació de Sant Feliu de Guíxols, durant els que vaig tenir la responsabilitat política sobre la Policia Local.

Era un repte que vaig assumir amb certa inseguretat, però amb el convenciment de que els objectius que m’havia proposat els podria assolir amb èxit, malgrat les opinions i auguris de que no podria aconseguir-ho.

Avui, dia del 125 aniversari de la fundació de la Policia Local de Sant Feliu, he pogut fer visible que puc presumir amb orgull de l’honor d’encapçalar aquest cos.

Però, encara que avui s’ha reconegut als Regidors que, des dels Ajuntaments democràtics, han assolit la responsabilitat de la Governació municipal, no ha sigut mèrit polític la millora i els avenços en la seguretat de la ciutat, sino que han sigut els homes i les dones que han conformat durant aquests 125 anys els cos de la Policia Local, els que han de tenir el veritable reconeixement de la ciutadania.

Recordo que quan vaig traslladar quins eren els meus objectius vers la Policia Local, per a donar-li “la volta com un mitjó”, algú em va mirar amb escepticisme.

Em vaig proposar ampliar els efectius, apropant-nos al ratis que per població s’aconsellen. Durant 2 anys i mig van entrar 8 agents nous.

Em vaig proposar modernitzar, poc a poc, el material policial. Es van adquirir dos vehicles i motos.

Em vaig proposar millorar la imatge de la policia local davant la població, assolint serveis més propers a les necessitats. Es va crear la policia de proximitat i la de medi ambient.

Em vaig proposar millorar les condicions laborals generals i salarials dels policies, i es vérem consolidar conceptes que, fins al moment, estaven en precari.

I si bé és cert que van quedar moltes coses a fer, no és menys cert que amb la professionalitat dels caps i la implicació dels agents es podran aconseguir les fites que els homes i dones de la Policia Local necessiten per a respondre a les inquietuds i necessitats de la població, com han fet durant aquests 125 anys.

Honor i orgull!!! Visca la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada