dimecres, 5 de febrer de 2014

Formació Dual: Només formació

El projecte el mecanitza i posa en marxa l’àrea d’ocupació municipal, perquè la col·laboració habitual i obligada per temes d’ocupació amb l’administració supramunicipal que gestiona aquests programes - el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) – ,fa que els tècnics d’aquest àrea tinguin un protagonisme rellevant.

I això pot portar a confusions, perquè no estem parlant d’un projecte laboral per a portar treballadors a Alemanya (això seria fomentar l’emigració i res més lluny del meu objectiu). Estem parlant d’un projecte simplement formatiu que permetrà a un grup de joves adquirir una formació específica i que serà un valor afegit per entrar, o tornar a entrar, al denominat mercat del treball amb bones oportunitats.

Amb seguretat, la situació laboral que estem vivint va provocar que l’edició anterior despertés l’interès de joves amb necessitats laborals més que formatives, que entenien que la “beca” que rebien per a manutenció, era més un salari que un ajut a l’estudi, el que va provocar certs abandonaments d’alguns participants que, no pel fet d’estar dins dels índexs normals de “fracàs”, deixen de ser dolorosos.

Mindelheim 2014 conta amb l’experiència pilot que va ser l’edició 2013, el que ha permès a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols fer visible que el lideratge del projecte es fes des de l’àrea municipal d’Ensenyament, amb la col·laboració tècnica i institucional de Promoció Econòmica i Agermanaments, en una nova demostració de transversalitat organitzativa.

Però el que aquella experiència ens obliga ara és, sobretot, a deixar en mans dels que realment saben del tema, SOC i Xarxa EURES, la gestió del projecte i, com a primer pas, la selecció dels alumnes, el que com a mínim ens donarà més garantia d’èxit i de continuïtat.

Això sí, sense oblidar que en el seguiment i la supervisió, amb tota l’asèpsia possible però amb el màxim interès, també participarà activament l’Ajuntament de la ciutat, sobretot des de l’Àrea Municipal d’Ensenyament, no en va estem impulsant un projecte de formació en el que participen els nostres joves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada