dijous, 9 de gener de 2014

Perdó, em vaig quedar aturat!

Sí, ho reconec, em vaig quedar sense paraules quan l’altre dia se’m va apropar una senyora de mitjana edat, acompanyada de dues persones més, i al costat dels contenidors  em va demanar la bossa d’escombraries que portava a la ma.

No li vaig donar, literalment la va agafar de la meva ma i la va obrir allà mateix.

Desprès d’uns segons vaig marxar sense dir res, amb cara de tòtila, i uns metros més enllà, al girar-me, veia com les tres persones anaven caminant ràpidament amb alguna cosa a la ma que, possiblement, havien agafat de la bossa que jo portava o d’un dels contenidors.

L’únic vestigi del fet va ser la meva manca de reacció, i la impossibilitat inconscient d’aplicar alguna dosi de solidaritat, perquè no van quedar restes que delatessin que algú havia obert una bossa i havia cercat alguna cosa a dins.

I reconec que estic avergonyit; no tan sols perquè a situacions com aquesta que es produeixen cada dia, ens costa donar una resposta ràpida i contundent, sino perquè jo, ni tan sols, vaig reaccionar. Em vaig quedar parat!!!

Li comentava a una amiga i em deia que hauria d’haver avisat a algú. A qui? Era 1 de gener.

I sí, responent a alguna pregunta que algú m’ha fet, eren catalans (com a mínim parlaven català)

El cas és que aquestes tres persones (tenia vistes a dues) buscaven menjar i jo estava llençant restes que ells aprofitarien per necessitat i que, amb  seguretat, continuaran fent-lo, de la mateixa manera que jo també continuaré desaprofitant alguns aliments (puc assegurar que intentaré que cada cop sigui menys quantitat).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada