diumenge, 1 de desembre de 2013

L'Administració Pública a la XVIII Trobada d'Economia

També les referències a l'Administració Pública van tenir algun protagonisme a la XVIII Trobada d'Economia a S'Agarò, i tan el Conseller Mas-Colell com el Ministre de Guindos van haver de respondre a algunes qüestions que, sobre aquest tema, van plantejar alguns del assistents.

Coincidència entre tots dos, encara que veient-lo des de diferent prisma, sobre la gran càrrega que representa l'Administració en el conjunt de la despesa pública, essent un repte econòmic aprimar-la seguint, això sí, les indicacions de l'UE.

El Ministre culpabilitza de la sobre despesa al fet de tenir una Administració molt descentralitzada amb masses nivells territorials, afirmant que s’ha de corregir ja que és el país de l’UE més descentralitzat, encara que reconeix que és una avantatge perquè es molt més fàcil arribar al ciutadà. Aquí, sense venir a compte, va destacar l’aportació dels Ajuntaments al estalvi públic que han contribuït activament a que ara es vegin allò que s’anomena “brotes verdes” i que va confessar que era una frase seva de quan era Secretari d’Estat. (O sigui que no només fuma Montoro).

I el Conseller, de manera grandiloqüent, donava a entendre que la culpa és la mala gestió pública dels serveis afirmant, implícitament, que tot passa per la privatització, verbalitzant que ell imagina l’Administració Pública com una gran bola, a on estarien tots els serveis i, com si fos una nova, faria esclatar la bola i la gestió privada agafaria els serveis que pogués, al vol.

Crec que la visió de tots dos vers al futur de l'Administració es tan eloqüent que no dona peu a cap comentari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada