dissabte, 5 d’octubre de 2013

Injustícia laboral a la Taverna del Mar

Ahir, una resolució judicial va fer tancar les portes a un dels referents gastronòmics de Sant Feliu de Guíxols, com és la Taverna del Mar. I utilitzo el present, com a temps verbal, perquè encara tinc l’esperança de que aquest establiment continuï oferint la seva cuina.

Però el que més em preocupa en aquest moment és el fet de que un litigi administratiu sobre de qui és el titular d’una concessió, que no té res a veure en temes laborals, deixi a 26 treballadors i treballadores a l’atur, en una situació d'indefensió que l'únic que demostra és una falta de sensibilitat vers el futur de 26 famílies.

Si la Taverna del Mar és un valor de la gastronomia del municipi no és només per l’empenta i l’emprenedoria de la Mercé Pellicer, antiga propietària de l’establiment a la que vull reconèixer la seva implicació i col•laboració en totes les accions que des de l’àrea Turisme ha engegat l’Ajuntament, sinó que també ha tingut moltíssima incidència la professionalitat de la plantilla i que ara, segons diu la premsa i tal com li han informat als treballadors, els nous propietaris volen menystenir.

Tal i com he dit avui als treballadors a les portes de l’establiment, la meva preocupació com a Regidor d’Ocupació i Turisme però sobretot, com a persona i ja experimentat (però actiu) sindicalista, és el futur d’aquestes 26 famílies que, paradoxalment, depenen d’un negoci rentable i del que són corresponsables d’haver aconseguit un alt i rendible prestigi gastronòmic i que continuarà funcionant, encara que sembla sota la direcció d’altres propietaris que, sense cap lògica, menyspreen a aquelsl que poden ser la garantir la continuïtat de l’èxit de la Taverna del Mar.

El que poden tenir la seguretat aquests treballadors és que des de l’Ajuntament de Sant Feliu farem tot el que estigui al nostre abast per aportar solucions a aquest absurd afer, inicialment administratiu i finalment, amb injustes conseqüències laborals.

5 comentaris:

 1. Es una vergüenza que una jueza permita que tantas personas se queden sin trabajo, cuando estan trabajando en una empresa solida y que no da ningún problema.Y mas tal y como estan hoy en dia las cosas.No es justo que tantas personas se queden en la calle.

  ResponElimina
 2. Anims a tots i molta força.

  ResponElimina
 3. es vergonzoso tener que ver estas cosas.....muchísima fuerza que hay arriba hay uno que a cada uno lo pone en su sitio !!

  ResponElimina
 4. Es una vergonya un referent com aquest totes les intitucions s.han d.implicar perque continui amb la seva activitat i sibpot ser amb la mateixa plantilla que son uns figuras.
  Anims i salut

  ResponElimina
 5. Moltes gràcies pel teu escrit Juanjo, ets un gran home.

  ResponElimina