dimecres, 9 d’octubre de 2013

“August” Montoro: actuació magistral

Hi ha diferents tipus de pallassos, el clown, l’august, el segons august, l’excèntric, el vagabund, el pallasso de soireé , el mimo-clown, el Mesié Loyal  o el cascador, i en el circ governamental els actuants estan obligats a assumir un paper específic, atenent a les necessitats mediàtiques i al públic assistent a l’espectacle.

Però normalment, a excepció d’alguns temes molt particulars, els papers es reparteixen entre clown y augusts. És a dir, un Mariano amb ambicions de “Mesié Loyal” però que es queda en un simple “clown” (paper que, per absència, ha de compartir moltes vegades amb la “clown” Soraya) i uns comparses col·laboradors que en el paper que millor actuen és en el “d’augusts”, però que en el que es trobarien més còmodes seria en el “d’excèntrics”.

Aquests dies hem tingut un gran espectacle protagonitzat per un “august Montoro” genial que ha simultaniejat protagonisme amb un “august Wert” que no es queda enredera.

Sí que és cert que la seva actuació li han faltat dosis d’humor sà, però compten que la intel·ligència del públic farà que s’entengui que els seus acudits estan emmarcats en una pallassada simple però alhora admirable, com ja ens tenen acostumats, perquè sino estaríem parlant d’humor insultant, barroer i de burla a la societat (que és així), amb l’objectiu de distreure l’atenció i que l’absència d’en Mariano no sigui el tema destacable.

“L’august Montoro” està fent unes actuacions estel·lars. Ahir es va superar i ha superat als seus coreligionaris en l’espectacularitat de les seves caigudes sorolloses i ridícules, afirmant que els problemes de l’industria del cinemasón per la seva qualitat, havent d’aixecar-se ridículament en un tirabuixó a manera de rectificació.

Però avui ja ha sigut incommensurable. Quan “l’august Montoro” ha afirmat que els salaris no estan baixant, sino que estan moderantla seva puja, només feia falta mirar la seva cara per a preveure que si la caiguda d’ahir va ser impressionant, la d’avui havia de ser digne d’elogi i de reconeixement artístic al noble art del circ, i que el tirabuixó rectificatori avui de ser proporcional.


Segur que els camerinos dels “augusts” d’aquest circ governamental hi ha cert sentiment d’enveja i de recel contra en Montoro, (només feia falta veure la cara de "l'august Wert" encara que el “clown” Mariano ha d’estar content perquè amb  actuacions com aquesta podrà continuar fent allò que vol fer (i que fa), però que no vol que es vegi que porta a terme, per la poca gràcia que té.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada