divendres, 6 de setembre de 2013

Scrap, molt més que treballs manuals

Quan l'estiu del 2011 em van explicar què era això de l'Scrapbook i em van plantejar la possibilitat, dins del Sant Feliu s'Enfira, de fer una edició dedicada a aquesta activitat, reconec que vaig estar temptat de dir que no. Però la seguretat i la determinació que vaig veure al rostre dels aficionats que feien la proposta em va fer apostar, no sense cert grau d'escepticisme, per l'Scrap com a part de la campanya firal. Pensar que allò semblant als "treballs manuals" de la meva època escolar podria convertir-se en un esdeveniment firal monogràfic més enllà de les exposicions que es poguessin fer a les escoles, em semblava força atrevit però, com sempre dic, el polític està obligat a prendre decisions amb l'objectiu de cercar vies de millora en benefici dels seus administrats, el que comporta córrer el risc de l'errada.

L'Scrapbook (llibre de retalls) podria definir-se simplement, com la tècnica per a personalitzar àlbums de fotografies, o sigui, d'endegar processos creatius per a fer agradables els nostres records, mitjançant retalls i collage, per exemple. Clar, això aparentment, perquè aquesta tècnica ha anat creixent en complexitat per a donar resposta a la vocació creativa dels aficionats, convertint-se en una activitat laboral emergent que ha provocat l'aparició de molts professionals que han fet de l'Scrap el seu modus vivendi. M'atreviria a dir que l'Scrapbook podria ser utilitzat com un clar exponent d'emprenedoria, tant pel que fa referència a negocis de distribució i venda de material específic, com pel que es refereix a la part pedagògica dirigida als practicants d'aquesta activitat, amb el concurs de grans "dives", que es així com s'anomenen als professionals reconeguts de l'Scrap.

Ja la segona edició d'Scrapmaniàtics, el 2012, va demostrar que vaig encertar al deixar aparcats els meus dubtes i accedir a la il·lusió dels que avui, al 2013, amb la mateixa empenta de fa dos anys, faran viable aquesta tercera edició que, per assistència i demanda d'expositors d'arreu del territori de l'estat i de fora, ha superat totes les expectatives i que, segons els entesos, convertirà Sant Feliu de Guíxols en la fira referent de l'Scrapbooking a Catalunya.
(Publicat Diari de Girona, 30/08/2013)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada