dimecres, 7 d’agost de 2013

Sorolls de Festa Major

Entenc la queixa, encara que no la comparteixo!. Els actes de la Festa Major provoquen fressa i molesten a aquells que volen silenci.

Però clar, és la setmana de Festa Major!. Una setmana durant la que la ciutat celebra, amb tota l’alegria la seva festa. I que jo recordi sempre s’ha celebrat al mateix lloc i amb la mateixa fressa!.

Amb el reclam cridaner dels que conviden a gaudir de les atraccions, o amb la música de moda que els acompanyen!

Amb els concerts que fan gaudir a centenars, si no milers, de ciutadans i ciutadanes amb orquestres populars per a moure’s al ritme de les cançons de moda!.

Amb activitats, certament sorolloses, que animen a la participació!.

Però això és la Festa Major, la nostre Festa Major, i així ha de continuar sent-lo.

I sé que pot molestar als que vivim a on es concentren la majoria d’activitats, com algú diria, a l’ull de l’huracà de la Festa, és a dir, al passeig; però és la Festa Major, i hem d’assumir-ho, no ja amb resignació sinó amb alegria, perquè quan vam decidir anar a viure habitualment o temporalment al passeig (jo visc al passeig tot l’any), sabíem que durant uns dies d’agost, en aquest indret es celebrava la  Festa Major.

I ara no val  a dir que la Festa Major molesta perquè no ens deixa descansar!

Les activitats de la Festa Major són, pràcticament, les mateixes de tota la vida, en les mateixes dates i, malauradament d’ençà un temps, amb les mateixes queixes (injustificades i injustes) dels mateixos veïns.

I no vol dir que no hi hagin coses a millorar, però em pregunto si per a “respectar el descans” d’uns veïns que durant uns dies es neguen a “patir” la Festa Major, hem de sacrificar a tota una ciutat que durant aquests mateixos dies tenen el dret adquirit de gaudir de la seva festa, com és tradicional.


Crec que seria una injustícia.

1 comentari:

  1. Juanjo, tota la raó, jo visc a la plaça del mercat i t'asseguro que els dies que no hem sortit, hem dormit,,,,hi ha poca feina i moltes ganes de tocar els collons.
    Felicitats per la feina ben feta!

    ResponElimina