diumenge, 4 d’agost de 2013

FMI. Inconsciència etílica?

Aquests del FMI i els seus il·luminats satèl·lits, o estan en estat etílic o han decidit sense disfresses, actuar com arma de destrucció massiva col·locant-nos, descalços,  al peu dels cavalls.

Estem per sota la mitja salarial d’Europa (quasi un 17% menys i encara, el Fons Monetari Internacional s’atreveix a demanar que els treballadors i treballadores ens baixem el salari un 10 %.

Però es que a més a més ja tenen la poca vergonya - perquè així s’ha de dir -, d’anunciar que aquesta rebaixa salarial ha d’anar acompanyada d’un augment de l’IVA, un impost que pressiona fiscalment als més febles.

Segons el FMI, l’objectiu d’aquestes propostes no és altre que reduir la taxa d’atur, complementant “el gran èxit que ha tingut la reforma laboral” del Govern del PP, obviant que des de l’aplicació d’aquesta “exitosa” reforma ha disminuït l’ocupació i s’ha precaritzat el mercat laboral.

I al “tanto que va de canto”, que alguns estudiosos acòlits del FMI afirmen que només ens hem baixat la meitat del 30 % de l’excés de riquesa que gaudim. O sigui que encara falta. I això quan s’anuncia que els bancs, veritables responsables de la crisi alhora que beneficiats de la mateixa, han tingut un benefici net de milers de milions d’euros.

De totes aquestes mesures que es plantegen només una pot tenir incidència positiva, sempre que vingui acompanyada de una necessària bateria de polítiques actives d’ocupació i del control sobre les inversions estructurals de les empreses, únic camí per la recuperació econòmica i social: Facilitats a les empreses, tant d’ordre financer, creditici o contributiu, no com a via per incrementar beneficis empresarials, sino com a contrapartida obligatòria per a crear llocs de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada