divendres, 2 d’agost de 2013

Convèncer als convençuts? Absurd

Tenia raó en Pere Navarro; hem de fer apologia del federalisme, al carrer, a les associacions, allà a on sigui, defensant el nostre model d’estat en contraposició al trencament que plantegen els partidaris de la independència de Catalunya o en contraposició a  la recentralització dels que “militen” en el nacionalisme ranci basat en el immobilisme.
 
Perquè el federalisme s’ha d’explicar a aquells que no ho entenen; a aquells que han “comprat” l’idea interessada de que un model federal és sinònim de submissió.
 
Avui, en un debat interessant entre amics i amigues de molt diferent ideologia a la meva, sobretot en aquest tema, he practicat allò que podríem anomenar pedagogia federalista, explicant les bondats del federalisme en front d’altres opcions i, la veritat, és que no sé si he convençut a alguns. El que sí tinc clar és que he generat dubtes i que alguns, fins i tot, han manifestat coincidències més enllà de la utopia que representa l’independentisme ideològic.
 
I continuaré fent-lo, allà a on sigui, perquè crec, a l’igual que el Primer Secretari del PSC i de la gran majoria del Consell Nacional que s’ha de sortir al carrer a convèncer als que no estan convençuts, normalment per  desconeixement; això sí, amb tot el respecte a aquells que pensen diferent, perquè dedicar esforços per a convèncer a aquells que ja estan convençuts és d’una facilitat que ratlla la covardia acomodada dels que fan molt poc, és endogàmic, és absurd i d’una manifesta baixa rendibilitat política, actitud impròpia d’una militància que creu que el federalisme és la millor opció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada