dijous, 1 d’agost de 2013

Catòlics, evangelistes i agnòstics

Sempre em fan la mateixa pregunta, i jo sempre tinc la mateixa resposta.
 
- Juanjo, per què declarant-te agnòstic i, fins i tot ateu (gràcies a Deu), vas a missa el dia 1 d’agost.
 
- És la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols; la festa de tots els guixolencs i guixolenques i, com a representant polític local, tinc el deure de mostrar respecte a tot allò que afecti a la ciutadania. I avui, dia 1 d’agost, els catòlics de la ciutat celebren el dia de Sant Feliu, amb l’acte solemne de la Santa Missa a l’església del Monestir, i crec que haig de ser-hi i, repeteixo, mostrar respecte.
 
El per què del meu agnosticisme és una qüestió personal que només afecta als meus sentiments - pels que també demano respecte - però avui, la celebració d’aquest esdeveniment catòlic m’ha traslladat una sensació especial.
 
No tant sols per la presència de la Colla Gegantera de la ciutat que, malgrat el cansament confessat desprès de moltes hores d’activitats pels carrers de Sant Feliu, han portat el gegant i la geganta al Monestir a oferir un pom de flors (i això m'agrada), sinó perquè avui el Mossèn ha convertit aquesta Missa en un acte ecumènic a on, en un gest de visió i de necessària convivència de les diferents creences, amb comuns denominadors no excloents, que es donen cita en el sí de la ciutadania, evangelistes i cristians han pogut compartir les seves plegaries.
 
Possiblement alguna cosa estigui canviant si, en un mateix acte religiós, hem pogut compartir pensaments, idees i plegaries catòlics, evangelistes i agnòstics. I això és positiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada