dimecres, 3 de juliol de 2013

Objectiu: Transversalitat

L’Albert Serra deia, en un estudi sobre la transversalitat en la gestió pública, que la transversalitat és la capacitat que tenen les organitzacions per actuar en determinades qüestions, per a les quals l’estructura clàssica no està preparada.
 
Des del respecte a aquest professor d’Esade, haig de dir que no comparteixo aquesta afirmació en la seva total dimensió. Crec que és la transversalitat la manera de funcionar de qualsevol organització, la natural i efectiva, i no només en puntuals qüestions que precisen una actuació conjunta de tota l’estructura organitzativa.
 
Però també crec que aconseguir que una estructura pública funcioni sota les directrius basades en el denominat treball transversal és realment complicat, i per un simple motiu: la manca de  visió global que tendeix a particularitzar els objectius per àrees de gestió.
 
Coneixement i capacitat de relació; aquests són els elements sobre els que ha de girar la gestió dels responsables de fer realitat una estructura de funcionament transversal, encara que hi han dos elements que, paradoxalment, haurien de ser innats en qualsevol directiu d’una organització pública: la voluntat i el sentiment corporatiu.
 
No tinc cap dubte de que si en una estructura municipal els principals actors polítics i tècnics  poguéssim conjugar aquests quatre elements, oblidant-se d'un axioma arcaic i fals com és el de que la compartició de treball implica perdua de poder, els objectius globals podrien ser més fàcilment assolibles i s’avançaria realment en una veritable optimització de recursos, el que es traduiria en un millor servei al ciutadà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada