dissabte, 1 de juny de 2013

Profetes de la metereologia


Són quarts de vuit del vespre, i ha fet un dia esplèndid.
Un dia que convidava a passejar per la nostra ciutat; a gaudir de tot allò que Sant Feliu de Guíxols pot oferir als visitants que avui, malgrat les previsions meteorològiques que anunciaven pluja, han confiat en que el temps fos un aliat del cap de setmana. Com a mínim, del dissabte!.
I així ha sigut. La climatologia s’ha conjurat contra aquells que, aprofitant una gran cobertura mediàtica, utilitzen la televisió per a convertir una previsió basada en dades professionalment suposadament contrastades, en un simple actuació pròpia de l’endevinalla d’un vident.
Puc entendre, encara que no soc partidari de fer-ho, que altres països veïns del nord, hagin engegat una campanya vaticinant mal temps, augurant ja un estiu climatològicament desastrós amb la finalitat de que el turisme francès es quedi a França. Som competència avantatjada.
Però el que no té cap lògica és que nosaltres mateixos ens tirem pedres al teulat, fent d’absurds profetes, convidant als nostres possibles visitants a no venir a gaudir de una oferta turística envejable, amb auguris de mal temps.
No poden entendre aquests professionals de la “vidència” meteorològica que amb les seves afirmacions contundents, (i vull creure que són fruit de la bona fe i no d’altres interessos) provoquen uns danys col·laterals que poden ser molt perjudicials.?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada