dimecres, 19 de juny de 2013

Consulta Vs. reactivació econòmica

"Ens hem de centrar en la reactivació econòmica i una consulta legal"
Això és el que manifesta el Primer Secretari del PSC de les Comarques Gironines, i això és el que penso i defenso jo també, però em pregunto (i ja sé la resposta), si aquesta és la consigna sota la que tots els militants del PSC estem disposats a posant-se a treballar.
No crec en banderes ni en fronteres, sinó tot al contrari. Crec que la societat actual té molts més problemes que precisen la nostra atenció, i és en aquests temes a on hem de centrar els nostres esforços.
Per això considero encertades les declaracions d’en Juli Fernández, prioritzant la reactivació econòmica i obviant debats que no ens porten enlloc, com a mínim de manera immediata, perquè és urgent i immediat la necessitat de trobar solucions als problemes actuals de la gent.
Ara ens hem de preocupar de la pregunta que es farà en una consulta, quan hi ha molta gent que està reclamant opinar sobre un futur que, malgrat l’optimisme pervers del Govern, cada cop és més precari?
Ara hem de tolerar que els dirigents polítics que han de donar solucions als problemes  de la ciutadania (per això han estat escollits i per això cobren), perdin el temps barallant-se en la data per a la celebració d’un possible referèndum sobre la independència de Catalunya?
Ara hem de veure amb bons ulls cóm s’utilitzen recursos en convocatòries i constitucions de comissions, reunions, pactes, conclaves i simpòsiums per a debatre possibles estratègies, mentre la manca de diners públics necessaris per a desenvolupar aquests accions, és l’argument propiciatori per a justificar l’acomiadament de treballadors i treballadores, o aplicar retallades generals?
Sí, algú podrà dir que la societat vol aquest debat perquè així ho van voler les urnes. No és cert. Cada cop s’està demostrant més que són els polítics - alguns polítics - els que veient rèdit electoral volen que el debat es perpetuï; i que alguns polítics que, aparentment sota una lectura interessada dels resultats electorals capitalitzaven part del sí independentista, ara no ho veuen tant clar.
Personalment crec que el PSC no pot fugir de cap debat, ni deixar de participar allà a on sigui possible donar a conèixer el seus plantejaments, però no ha de perdre ni un minut ni fer cap esforç en provocar-ho; i hem refereixo a temes que no prioritzin trobar solucions, de manera immediata, als problemes que realment té la gent i crec, amb fermesa, que aquestes solucions passen, irremeiablement, per aplicar mecanismes que permetin una necessària reactivació económica.
Això és important.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada