diumenge, 23 de juny de 2013

Cansat de Corrents

Diu el primer Secretari del PSC a les Comarques Gironines que està “cansat dels corrents interns del partit”; doncs bé, coincideixo en aquest tema completament amb ell.
 
Com ja vaig dir ja fa molt de temps les corrents d’opinió és converteixen, en la majoria dels casos, en l’instrument que justifica la creació d’un espai que permet mantenir cert poder, a banda dels mecanismes democràtics i reglats d’una organització.
 
Normalment, els promotors d’aquests espais, d’aquests corrents d’opinió, són persones que no han pogut imposar el seu pensament a la majoria, sent minoritari el recolzament als seus postulats, encara que entenen, i és legítim que ho facin, que la seva realitat i els seus esquemes estan més d’acord amb les demandes socials o de la pròpia organització, que els que han obtingut el lideratge mitjançant l’exercici de la democràcia interna.
 
Però es recolzen en conceptes tant importants com a pluralisme i llibertat d’expressió per a justificar les seves actuacions, amb un clar objectiu: situar-se en posició privilegiada a l’espera d’uns nous comicis electorals, tant d’àmbit intern com extern.
 
Clar, només hi ha una manera d’aconseguir-ho: dirigir els seus esforços per a demostrar que els que tenen la responsabilitat democràtica de tirar endavant les idees i els compromisos estan equivocats, convertint-se en una peça de la maquinària organitzativa que, al no anar sincronitzada amb la resta, fa que el funcionament general sigui defectuós.
 
Fins i tot, conscients de que els tenen l’obligació de complir amb els compromisos adquirits democràticament tenen poc temps per a dedicar-se a defensar-se de les seves falses acusacions, alguns es permeten el luxe d’utilitzar públicament la desqualificació personal o col·lectiva, fent un mal irreparable tant a les persones com a les sigles.
 
Però, malauradament no ho perceben, ja que la seva visió als fa creure que ells són una organització dins de l’organització, prioritzant la seva participació (en alguns casos exclusiva) en els esdeveniments que ells mateixos organitzen al marge de la pròpia organització i sense comptar amb l’organització a la que estatutària i èticament estan supeditats o, fins i tot, fent propostes o reclamant quotes de representació en candidatures electorals, trencant una homogeneïtat que, per molt que vulguin vendre el contrari, no està confrontada amb la pluralitat de la que el PSC pot estar orgullós de defensar, però que gran part d’aquests grupuscles, mal denominats “corrents d’opinió”, no practiquen o mal interpreten.
 
Repeteixo, estic d’acord amb el Primer Secretari i, o tallem ara aquestes actuacions perverses o continuarem traslladant desconcert i desencís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada