dimecres, 1 de maig de 2013

El Mar. Un valor promocional irrenunciable


Avui, a l’acte d’inauguració de la fira Guíxols Mar, recordava als assistents la crítica que l’any passat em va traslladar un ciutadà, dubtant de l’aposta que feia l’Ajuntament per un sector com el nàutic, aparentment lligat a un cert nivell adquisitiu, no a l’abast de tothom.

Aquest any, a les xarxes socials, i amb una voluntat de crítica ridiculitzant un altre ciutadà es manifestava “perdut”, per la coincidència de diversos esdeveniments relacionats amb el mar, que convertien la façana marítima de la ciutat en un aparador de la mediterrània.

He hagut de dir que, al meu parer, aquest ciutadà està “perdut” i fora de joc (i possiblement de lloc) per demostrar-se allunyat de la realitat i desconèixer el potencial que l’activitat nàutica, i tot allò que l’envolta, representa per a la nostra ciutat.

Mentre jo tingui algun tipus de responsabilitat i incidència, no renunciaré mai a apostar pel necessari maridatge que ha d’existir entre ciutat i mar perquè, tal com deia, algú s’equivoca si entén com industria nàutica el que es circumscriu a la construcció, manteniment o comercialització de vaixells, oblidant-se de que aquesta industria té gran incidència també en el turisme i la xarxa comercial.

Les pedres tenen historia, però multitud de circumstàncies les poden fer desaparèixer. Però el mar és com el coneixement, desapareixerà quan ho faci la humanitat, i això representa el valor, no un valor, sinó el valor perpetu que té la nostra ciutat i al que no podem renunciar a promocionar.

La Gerent de Ports de la Generalitat, el President de la Cambra de Comerç, l’Alcalde de Sant Feliu i jo mateix, com a Regidor de Turisme i Promoció Econòmica de la ciutat hem coincidit en aquests termes, amb la seguretat de l’èxit que tindrà aquesta edició de la Fira del Vaixell i Activitats Nàutiques, Guíxols-Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada