dilluns, 18 de març de 2013

PSC-PSOE. Dret a Decidir 1977

Tothom sap la meva manera de pensar: no m’agraden les fronteres, ni les banderes, per la qual cosa rebutjo tot allò que flairi a nacionalisme excloent.

Això implica que no soc partidari de moviments secesionistes, si no tot al contrari. I, per extensió, es pot entendre que el meu objectiu no és la independència de Catalunya, encara que no em fa por; i si aquesta és la decisió dels que poden votar en un sentit o un altre ho respectarè i, per què no?, ho defensarè si aquesta és la voluntat majoritària.

Crec en la persona i en la seva llibertat; que cadascú pugui afirmar i defensar democràticament allò que cregui convenient i que es respecti l’opinió dels altres, assuminmt qualsevol resultat democràtic que sigui legítim.

Per això soc militant del PSC!!!

I en aquest sentit, vull fer esment al denominat Pacte d’Abril del 1977, entre PSC, PSOE i socialistes independents a on es marquen les bases precongresuals per l’unitat del socialisme català.

Un dels punts d’acord que apareixen en aquest document diu: “El reconeixement del dret d’autodeterminació a les nacionalitats de l’Estat espanyol

Més enllà del significat que es vulguin donar a les paraules i de la conceptuació que puguin tenir en relació al temps i al moment, val la pena que es recordi aquest pacte, tant pels que dins del PSC o del PSOE tenen uns postura beligerant contra el Dret a Decidir, com pels que mantenen un postura, tambè beligerant, envers aquells que entenen i defensen el Dret a Decidir com una declaració prèvia de sobirania, sempre des del convenciment de que hem d’entendre aquella autodeterminació del 1977 que defensava el PSC i el PSOE, com l’actual Dret a Decidir de 2013 que des del PSC actual defensem
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada