dilluns, 25 de febrer de 2013

Més ocupació estable i menys auto ocupació

Coincideixo plenament amb les manifestacions que va fer el reelegit Secretari General de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, reclamant al Govern que es dediqui a crear ocupació estable i no a prioritzar l’emprenedoria.

Com a sindicalista de la UGT, he dit en més d’una ocasió que apostar per l’emprenedoria com a principal eina per a crear d’ocupació és fer una aposta clara per la precarietat laboral, amb un clar objectiu: maquillar les xifres de l’atur, convertint al treballador o treballadora aturat en un “autònom” amb categoria de “micro-empresari”.

L’atur, com a principal problema econòmic i social no es pot solucionar fent del país una espècie de “confederació empresarial”, a on la prioritat sigui la riquesa personal i no la col•lectiva, aprofitant-se de la il·lusió i la necessitat sense tenir en compte factors tant importants com la formació i la capacitat que, al cap i a la fi, són l'única garantia d'èxit.  

Això és afrontar la reconstrucció econòmica i social amb fonaments falsos i no consistents, com si d’un ídol amb peus de fang es tractes aboncant-se, irremediablement, a un fracàs personal i col·lectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada