diumenge, 24 de febrer de 2013

El Servei d'Ocupació Municipal

- Juanjo, han entrat quatre ofertes de treball!
L’alegria de la Responsable de la Borsa de Treball Municipal era clarament manifesta i trencava la manca d’ofertes de feina dels últims dies.
Clar, quatre ofertes de treball per una base de dades amb 10000 inscrits que, gestionada per les treballadores del Servei d’Ocupació Municipal té com objectiu donar resposta a més de 2000 aturats sembla poc, però la realitat dels ciutadans i ciutadanes que acudeixen a aquest servei municipal diàriament, qualsevol resposta, per petita que sigui, és important.
I és a partir d’ara, un cop rebudes les ofertes, quan de manera àgil però sempre respectant les indicacions de l’empresa contractant s’ha de fer el filtre necessari per a remetre als ciutadans que, segons la base de dades, responen a les característiques de l’esmentada oferta.
I aquí entra en joc allò de la sensibilitat perquè, entenent la necessitat, tothom creu que és el millor candidat per ocupar el lloc de treball i no arriba a pensar que l’únic que fa aquest servei municipal és escollir els millors candidats, segons les indicacions de l’empresa; això sí, prèvia la constatació i comprovació de que l’oferta respon a totes les exigències ètiques i legals.
Perquè hi ha una qüestió irrenunciable: per responsabilitat, els tècnics del Servei d’Ocupació Municipal no enviaran cap candidat a una feina que no tingui garanties de respecte als drets dels treballadors i treballadores, encara que algú pugui pensar que és una qüestió que només pot importar al possible candidat i l’empresa.
Aquesta manera d’actuar algú pot entendre-la com una demostració de manca de sensibilitat, però crec que seria una irresponsabilitat enviar a un treballador a una oferta de feina sabent que l’empresa no abona els salaris de manera habitual, o que les condicions laborals són infrahumanes, o que ofereix contractes en “negre”, o que ofereix abonar els salaris a 2 i 3 mesos, o que te a treballadors en situació irregular, sense assegurar.
Però repeteixo, el Servei d’Ocupació Municipal no pot ser còmplice d’irregularitats que incideixen negativament en la precarietat, donant facilitats a segons quins empresaris que volen aprofitar-se de la situació. Puc assegurar que, per sort, a Sant Feliu d’aquests no hi ha gaires, sinó tot el contrari.
El que sí és cert que el SOM està totalment implicat en buscar sortides per a minimitzar l’efecte de l’atur, i en aquest sentit, es treballa en dues direccions.
1.      La recerca de possibles llocs de treball encara que sigui fora de l’àmbit d’influència local, i en aquest sentit destacar els contactes amb diferents empreses i serveis d’ocupació.
Fruit d’això la frustrada oferta de treball per a professionals de la construcció per una obra a França que malauradament - i així s’ha comunicat als seleccionats- ha quedat aturada per efecte de la crisi.
 
2.      Les accions formatives tant per emprenedors com de formació ocupacional, per posicionar als treballadors i treballadores en situació d’atur, en la millor posició d’avantatge per aconseguir un lloc de treball.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada