dimarts, 19 de febrer de 2013

El gra de la corrupció

 
És un símil fastigós, sí, però tan fastigós com la pròpia situació.

Com l’altre dia deia un company, és com si un gra de pus hagués esclatat i esquitxat a tots els que dediquem part del nostre temps a la política.
Estrany és el dia que un no s’aixeca amb la notícia d’un cas de corrupció o de suborn o de tràfic d’influències, posant aquest delictes a nivell de la normalitat.
Imputació ha deixat de ser un adjectiu que podria definir a un polític nefast, convertint-se en un concepte que acompanya intrínsecament  la definició de polític.
Fins i tot alguns polítics, de manera frívola, fan broma, o no, considerant-se de segon nivell si no són objecte d’investigació o, en l’actualitat, si no són víctimes d’una operació d’espionatge.
Tot està sobre sospita, els polítics i els partits i, fins i tot, el propi sistema democràtic.
Doncs bé, no és just. Perquè no tots els polítics són iguals, ni aquests polítics conformem els partits i, en absolut, l’actuació d’aquests polítics és la representació de la democràcia que està en entredit pels actes d’aquests delinqüents.
I això és perillós, molt perillós, perquè no s’està qüestionant només la manca de nivell participatiu, és a dir, els mecanismes d’aplicació democràtica, sinó el propi sistema; pensem que l’alternativa de la democràcia és la manca de llibertat.
Estem parlant de delinqüència personal, no institucional, i essent cert que hem de renovar les vies democràtiques posant-les al nivell d’allò que la ciutadania reclama, afrontant de manera urgent allò que ara anomenem regeneració democràtica, no és menys cert que aquesta regeneració ha de començar amb les persones, apartant a aquells que han fet de la política el seu modus de delinquir.
I no tant sols parlo de polítics, sinó d’aquells que des de l’influencia que els hi ha donat el poder econòmic i social, han sigut dels incitadors dels paradigmes de la corrupció.
Repeteixo, no tots som iguals, i som molts als que la pus d’aquest gra esclatat no ens esquitxa, ni ens esquitxarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada