dijous, 24 de gener de 2013

Suport als 5. Per què?

5 diputats del PSC van decidir no votar amb la resta de diputats, quinze, en contra de la Declaració de Sobirania es va aprovar ahir al Parlament de Catalunya. És un fet.
 
Van decidir no respectar allò que la majoria dels 20 diputats del PSC, vull pensar que democràticament, van decidir que s’havia de fer, és a dir, votar en contra de l’esmentada declaració de sobirania. Això també és un fet.
 
És lògic pensar que d’aquesta acció  dels cinc diputats que van optar per trencar la decisió democràtica de la majoria s’esdevinguin conseqüències. No sé quines però sí que algunes, encara que crec que haurien de ser en clau interna.
 
De la mateixa manera que crec, per coherència amb l’argumentari en el que aquests diputats, i de tots els militants que recolzen la seva actuació basada en la coherència personal amb la seva manera d’entendre el catalanisme i d’interpretar el sentiment del poble de Catalunya vers la seva sobirania, i de tots aquells militants del PSC que pensen el mateix que ells, que s’hauria de fugir de fer declaracions justificatives i encetar manifestos de suport que, curiosament, ja corrien per les xarxes als pocs minuts de produir-se la votació.
 
Però, malauradament, això no és la realitat i penso que aquests cinc diputats, de la mateixa manera que sabien que a una acció segueix una reacció, tenien calculat la reacció que provocaria la seva acció d’ahir i que, a mesura que passa el temps i veient les seves actuacions i les manifestacions d’aquells que es manifesten seguidors d’aquests diputats, pot ser menys desitjable pels que sí creiem en el Dret a Decidir i en el respecte a la democràcia.
 
Perquè, paradoxalment, aquests cinc diputats i els que pensen igual que ells argumenten i demanen el suport a la seva acció, afirmant que ho han fet perquè defensen el Dret a Decidir del poble de Catalunya, com si la declaració de sobirania aprovada i que ells haguessin volgut votar, respectés amb més legitimitat aquest dret que el text presentat pel PSC.
 
Això és un insult. I ho dic de manera clara i catalana. Un insult intolerable per a aquells que, com és el meu cas, s’han posicionat per respectar, quan sigui el moment, el resultat del referèndum que pugui sorgir del desenvolupament del Dret a Decidir.
 
Si no conegués a alguns d’aquests Diputats, els hi podria dir allò de que, com ens podem refiar del respecte al resultat democràtic d’aquest referèndum si ja no són capaços de respectar la decisió majoritària del seu grup.?
 
Donar suport és suportar i jo no estic disposat a suportar insults d’aquells que tergiversen la realitat i que, utilitzant la demagògia, intenten desvirtuar la meva defensa del legítim Dret a Decidir i del partit en el que milito i que fent-lo, em posicionen al costat del PP i de C’s.          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada