dimecres, 2 de gener de 2013

Externalitzar el Festival, no privatitzar

Sóc un defensor de la gestió directe dels serveis públicsper part de l’Administració, de tots!, encara que crec que s’ha d’impulsar la iniciativa privada en la prestació d’alguns serveis, perquè no totes les activitats que ofereix l’Administració es poden considerar serveis públics.
 
I en aquest sentit, hem veig en la necessitat de clarificar la diferència entre dues actuacions que ahir i avui han posat en el “candelabro” mediàtic la ciutat de Sant Feliu i el seu Festival de la Porta Ferrada:
 
Externalització i Privatització; dos conceptes que poden semblar similars però que són meridianament diferents.
 
L’externalització és cedir, a l’Administració mitjançant concurs públic, la gestió d’una activitat determinada a una empresa especialitzada, amb el clar objectiu de la racionalització i optimització de recursos.
 
La privatització és vendre una activitat, és a dir, transferir un servei prestat des del sector públic al sector privat.
 
Per molts motius, entre els quals crec que el més important és que la marca Festival de la Porta Ferrada és patrimoni de la ciutat de Sant Feliu, d’un valor incalculable i impossible de “vendre”, aquest esdeveniment no pot ser privatitzat.
 
En tot cas, i crec que així ha de ser, el Festival de la Porta Ferrada que hauria de ser externalitzat, en quan a la gestió es refereix.
 
La diferència és de magnitud!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada