dimarts, 27 de novembre de 2012

Un 22,6 % dels catalans volen la independència

No és aconsellable fer judicis de valor en situació de ressaca per això, desprès d’uns comicis electorals com els del 25-N, seria curós i assenyat que els partits polítics deixessin passar com a mínim 24 hores per a fer valoracions dels resultats que puguin resultar creïbles.
 
La interpretació d’uns resultats electorals tenen l’objectivitat de qui fa l’anàlisi, amb la qual cosa el que es pot afirmar que sempre seran subjectius, de la mateixa manera que també es pot afirmar que aquesta anàlisi guanyarà en objectivitat a mesura que va passant el temps, i que en el conjunt dels factors que la poden mediatitzar van perdent protagonisme els elements d’argumentari justificatiu.
 
Catalunya és majoritàriament independentista veient la composició del Parlament sorgit de les eleccions 25-N.
 
En un primer moment, a 5 minuts de conèixer l’escrutini definitiu, aquesta podria ser una afirmació amb fonament i lògica, però que perd la seva sustentació un cop analitzat amb fredor, tot tenint en compte que la composició del Parlament, més enllà de l’aplicació de la Llei d’Hont, ha de recollir el sentiment dels electors, i els polítics tenen l’obligació de fer-ho.
 
5.212.423 érem els catalans que estàvem cridats a votar el proppassat dia 25 de novembre, i 3.657.450 vam ser els que vam exercir la nostra obligació democràtica.
 
1.685.641 catalanes i catalanes van decidir no recolzar cap de les 18 candidatures que concorrien a aquesta convocatòria electoral.
 
Un partit (PSC), ha manifestat amb 523.333 vots que el seu model d’estat es diferent al d’ara, però que no passa per declarar la independència, encara que es manifesta d’acord amb que els catalanes i catalanes manifestin democràticament la seva opinió, sempre i quan sigui vinculant.
 
Un partit (ICV) amb 358.857 vots va manifestar en campanya el seu recolzament a una suposada declaració d’independència, però a l’hora de respondre què farien en una suposada consulta, la resposta va ser que “ja veurien en el seu moment”. Fàcilment deduïble quina serà la seva postura.
 
Dos partits (PP i C’s), amb 746.132 vots han manifestat el seu rebuig a la independència i a una consulta democràtica i legítima sobre aquest tema.
 
Només dos candidatures amb representació (ERC i CUP) van definir-se oberta i clarament a favor de la independència de Catalunya, amb un total de 622.511 vots.
 
L’altra candidatura aparentment independentista per estratègia electoral i que, tal i com s’ha demostrat, per les diferents manifestacions dels seus dirigents previ i posterior a la campanya electoral, no dona resposta a gran part de la seva militància sobre aquest tema (CiU), ha obtingut 1.112.341 vots. Atrevint-me a afirmar que el 50 % dels vots rebuts per CiU són partidaris de la independència catalana, estem parlant de 556.170.
 
Això vol dir que partidaris d’independentisme són 1.178.681 catalans i catalanes, el que representa un 22,6 % dels catalanes amb dret a votar, fluix i curt percentatge per a afirmar que el poble català ha manifestat, mitjançant les urnes, que és partidari de la independència.
 
      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada