dimecres, 3 d’octubre de 2012

Candidat des de la coherència de principis


Ja estic cansat! Estic fins els nassos de tants comentaris mediàtics i de tantes valoracions personals que, basades en representacions sectorials de valoracions subjectives, intenten aconseguir cotes de poder per a posicionar-se en candidatures i afrontar els pròxims comicis electorals.
El PSC és un partit, amb les seves idees, amb els seus representants, interns i externs, escollits mitjançant els mecanismes democràtics que té la pròpia organització. I sí, té l’obligació d’escoltar les inquietuds de la ciutadania, però alhora, té l’obligació de defensar els seus plantejaments ideològics com a partit, allà a on sigui.
I és legítim que hi hagi diversitat i pluralitat d’idees i, sens dubta, és necessari que es produeixi debat intern per adequar la realitat social als principis del propi partit, de manera permanent i continua!. Però d’aquí a qüestionar la decisió de les majories perquè un s’ha quedat en minoria en un procés intern, es faltar als principis de democràcia en el que es sustenta el propi PSC.
Però lo més greu és basar-se en argumentacions que no responen a la veritat, per demagògiques i “torticeres”, que l’únic que provoquen és desencís i desconcert.
Els militants del PSC, per principi, tots som socialistes!, tots som progressistes!, i tots som catalanistes!. En la més amplia conceptuació. No hi ha ningú més socialista, ni més progressista, ni més catalanista que un altra. I, per això, és intolerable que algú, des de la minoria, vulgui treure rèdit personal, arrogant-se la facultat de posar graus de socialisme i, sobretot ara, de catalanisme.
Per recolzar a en Pere Navarro com a candidat del PSC a les properes Eleccions del 25-N, soc menys catalanista que aquell que va recolzar a la Montse Tura?. O recolzar a la Montse Tura, implica menys sentiment i convicció socialista que el que va apostar per en Pere Navarro?. Taxativa i rotundament, NO! Tindrem diferències en el grau de federalisme, però sempre des del catalanisme d’esquerres, de progressisme i de llibertat de decisió democràtica.
De la mateixa manera que es podran tenir diferències en cadascuna de les circumscripcions territorials, com és el cas de les Comarques Gironines, però sempre des de la convicció i el sentiment socialista i catalanista que tant en Juli Fernández com la Marina Geli tenen.
En el seu moment els militants, a través dels òrgans de representació i decisió organitzativa que té el PSC a Girona, decidirem quina és l’opció que millor respon als interessos de la ciutadania, des de la coherència ideològica i de principis, com va fer el Consell Nacional del PSC celebrat el proppassat diumenge.
Però en el seu moment! Sense manifestacions mediàtiques prèvies, com les que avui surten a la premsa, que l’únic que intenten és mediatitzar la decisió democràtica que hauran de prendre els que tindrem la responsabilitat de fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada