diumenge, 23 de setembre de 2012

PERVERS, Solució a la crisi, cooperativisme

Malgrat alguns vulguin amagar la realitat amb condicionals i nous elements de debat, el veritable problema de la societat actual no és la crisi sostinguda per sí mateixa, sinó la gestió perversa que, a manera de cooperativa, s’està fent.
 
Ens han posat a les mans una empresa en fallida provocada; pràctica i aparentment a preu de saldo.
 
Ens han convençut de que l’única manera de salvar aquesta “unitat productiva” i els nostres llocs de treball és assumir la responsabilitat de la producció i la comercialització.
 
Com la nostra capacitat de direcció no és l’adequada, ells continuaran dirigint els nostres esforços col·lectius per a lluitar contra la crisi.
 
Fins i tot, els mateixos que van provocar aquesta fallida, ens han venut al conjunt de treballadors i treballadores que l’enemic és la crisi i que no solucionarem el problema que, repeteixo, ells mateixos van provocar per acció o per omissió, si no dirigim les nostres energies per acabar amb aquesta situació.
 
Ens han fet creure que la crisi és atur, retallades socials o l’eliminació de drets estructurals i personals; i com qui la pateix som nosaltres,  perquè el treball i l’estat del benestar és el nostre salari, només a nosaltres ens toca fer l’esforç.
 
En síntesis, fan un negoci rodó: ens obliguen a produir i a comprar allò que produïm, cooperativitzant les pèrdues que, automàticament, són descomptades del nostre salari.
 
Perversitat majúscula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada