dilluns, 24 de setembre de 2012

Més coherència i menys ..isme, ...isme, ...isme.

Ja estic cansat de que de despertar-me amb aquest ...isme, i d’anar-me a dormir amb debats al voltant d’aquesta terminació.
 
Ja no importa la qualitat del sistema sanitari ni de l’educatiu, pitjor cada dia. Segur que un d’aquests conceptes amb terminació ...isme aconseguirà que es torni a aconseguir l’atenció sanitària universal i serà la medicina miraculosa per a vèncer el fracàs escolar.
 
Ni té cap importància que cada cop hi hagin més ciutadans i ciutadanes que estiguin en situació d’atur, i que les seves esperances d’accés a una feina estiguin molt llunyanes en el temps. Qualsevol ...isme, serà el placebo que dinamitzarà l’economia productiva i generarà, per generació espontània, sis milions de llocs de treball.
 
Les retallades en drets socials no tenen cap repercussió en la vida dels ciutadans i ciutadanes, perquè un ...isme ens farà recuperarà el que ens han tret.
 
D’un ...isme o d’un altra depèn el copagament farmacèutic, les pensions o les prestacions socials.
 
Com em preguntava un aturat l’altre dia.
 
- Juanjo, si ara fóssim independentistes, i aconseguíssim la independència, tindria un lloc de treball que em trauria d’aquesta situació de necessitat amb la que em trobo?.
 
A resposta obvia, contesta ràpida.
 
- Doncs aneu a p.p.c, que és lo mateix que “a tomar fanta”, com diuen ara.
 
Però el que resulta més frustrant és l’actitud dels partits polítics que, pensant única i exclusivament en termes de rèdit electoral, juguen a la manipulació i fan els seus postulats seguin el resultat d’aquesta manipulació.
 
Els que estan en el Govern, responsables per acció o omissió de la davallada econòmica i social en que ens trobem, aconsegueixen amagar la seva culpabilitat introduint un ...isme, com l’eix d’un debat i d’un moviment social improductiu a curt i mig termini que, a més a més, impedeix que la societat els hi demani responsabilitats.
 
I els que estan a l’oposició, aspirants a ser alternativa de Govern, troben facilitats amb un d’aquestes ...ismes, per amagar la seva incapacitat de fer propostes creïbles que aportin solucions a la precarietat social en la que estem.
 
El que creu en un model basat en el federalisme, com és el meu cas, només pot militar en un partit federalista, de la mateixa manera que un independentista només pot fer-ho en un partit que defensi únicament l’independentisme.
 
I és cert que hi ha derivades i matisos que han de permetre la convivència ideològica de pluralitat interna, com podria ser la llibertat a decidir en la que pràcticament tothom està d’acord; però el que no és legítim es militar en un lloc que defensi idees contradictòries a les pròpies. Això és engany personal i col·lectiu, com ho és la utilització indiscriminada dels ...ismes.
 
I sota aquest axioma que implica perdre credibilitat i menysprear el seny i el lliure albir de la ciutadania, prefereixo no guanyar unes eleccions. Com a mínim, és més honrat i coherent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada