dijous, 20 de setembre de 2012

Jo també em declaro aspirant

Sembla que estem parlant d’un programa de televisió tipus “Operación Triunfo”, i en canvi ho estem fent de persones que, en un hipotètic i previsible avançament dels comicis electorals a Catalunya, tenen aspiracions a formar part de la candidatura del PSC.
Per assolir la categoria “d’aspirant” argumenten el seu posicionament manifestant la seva afinitat amb algun dels possibles candidats del Partit dels Socialistes de Catalunya a la Presidència de la Generalitat, adduint també qüestions territorials o de representativitat local.
És cert que, aparentment, aquí no es tenen en compte ni la qualitat de la veu, ni l’elegància o la bellesa com en el programa televisiu; però sembla que tampoc es tenen en compte altres elements determinants per a què els òrgans organitzatius del PSC, quan sigui el moment, aprovin una candidatura, com és preceptiu.
Perquè estem parlant dels homes i dones que, des del PSC, defensaran els interessos de Catalunya per voluntat democràtica dels catalans i catalanes; i aquí no valen ni territorialitats, ni afinitats, ni favors. Aquí ha de prevaldre la responsabilitat, la capacitat i, per què no, la renovació.
Un bon Alcalde o un bon Regidor no es garantia de ser un bon diputat, per la qual cosa, ser Alcalde o Regidor no ha de ser un element determinant, de la mateixa manera que no ha de ser-ho el fet de pertànyer a una comarca o un altra.
Per això, quan llegia la crònica del Diari de Girona afirmant que la proliferació d’aspirants a una plaça a les llistes del PSC provocaria dificultats, he tingut la sensació d’assistir a un “càsting” mediàtic, però tancat i limitat a certes persones, menyspreant a centenars i centenars de militants o simpatitzants socialistes que també podrien optar a una d’aquestes responsabilitats, amb capacitat i aportant una real renovació, encara que no tinguin o hagin tingut càrrec orgànic o polític.
Doncs bé, com entenc que aquesta manera de fer no dona la necessària vitalitat i transparència a la vida política que els ciutadans reclamen, vull manifestar des d’aquestes línies, la meva voluntat de participar en aquesta espècie de “càsting”, animant a tots els militants i simpatitzants del PSC a fer el mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada