diumenge, 19 d’agost de 2012

Platja sense fum, eina promocional

Sembla que la mesura no ha deixat indiferent a ningú, i la iniciativa de l’Ajuntament d’habilitar a les platges de Sant Feliu de Guíxols un espai per a no fumadors ha merescut valoracions de tot tipus, i fins i tot fumadors o no fumadors que no van a la platja expressen la seva opinió.

Des de la indiferència fins a la crítica més ferotge, des de la valoració més positiva fins al rebuig més taxatiu. Opinions de tot tipus que avalen allò de que “tants caps, tants barrets”, des de que el dia 6 de juliol es va fer la presentació oficial d’aquest espai davant la premsa escrita, televisió i radio.

Però el cas és que aquesta mesura s’ha convertit en la notícia de la setmana, i els mitjans de comunicació, no tant sols els locals i comarcals sinó també els d’àmbit nacional i estatal, s’han fet ressò de la mateixa, convertint aquesta “platja sense fums” en un altra mecanisme promocional, malgrat alguns titulars no reflecteixen la realitat ni el veritable objectiu, i poden donar peu a males interpretacions.

Ni és una mesura coactiva ni recaptatòria, com es pot desprendre d’aquell encapçalament de “fins a 300 euros de multa a qui fumi a les platges”. El civisme i la convivència no s’ha de basar mai en la prohibició ni en l’aplicació de sancions.

Antena 3, El País, La Vanguardia o TV3, entre d’altres han donat cobertura a la notícia, i més enllà de la diferència d’opinions, això és important per a Sant Feliu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada