divendres, 3 d’agost de 2012

Mobbing empresarial contra un emprenedor

No fa gaire penjava un post sobre competitivitat i competència, en al·lusió a aquelles empreses que entenen que la competitivitat empresarial es guanya amb campanyes de desprestigi envers la competència.
S’ha de dir que feia referència a una empresa d’àmbit comarcal que oferta serveis de lleure, i a la lluita deslleial i anti-empresarial que portava a terme contra un emprenedor de la nostra ciutat que havia tingut la gosadia d’emprendre l’aventura de tirar endavant un negoci propi, en clara competència comercial.
La meva experiència aconsellava tallar el tema d’arrel, si era necessari posant l’afer en mans de la justícia, però la bona fe, la il·lusió de nous reptes i el pensar que “ja es cansaran” van fer que l’emprenedor optés per utilitzar el “fuet de la indiferència”.
Cercant un paral·lelisme en el món laboral quan és produeix una situació de mobbing, fer cas omís mai és la solució, ja que l’assetjador ho entén com un símptoma de feblesa i les accions d’assetjament pugen de nivell.
I aquest és el cas. Una pràctica de mobbing empresarial que, com era d’esperar, ha desembocat en un atac contra l’honorabilitat de l’emprenedor i la utilització d’injúries i calumnies per part de treballadors de la pròpia empresa (actuacions normalment fruit de la por a l’empresari o a l’amistat mal entesa), i que estan tipificades a la llei perseguides per la justícia.
Però de la mateixa que aquesta actuació és greu i mereix la demanda judicial, és molt més greu quan es tracta d’una activitat empresarial que es dedica al lleure dirigit a infants, i que una de les eines que s’utilitzin per a fer efectiu el mobbing siguin els propis usuaris de l’activitat, els nens, fent-los partícips i actors, com si de corretges de transmissió es tractés, de les infàmies i calumnies que estan vesant.
Com deia en l’esmentat post, aquestes pràctiques de mobbing empresarial, acostumen a convertir-se en un boomerang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada