diumenge, 5 d’agost de 2012

Demagògia amb rigor, si no ridícul

En un absurd tirabuixó acrobàtic argumental, el Sr. Saballs intenta fer un paral·lelisme entre la vaga d’escombraries que hem patit fa un dies i la nevada de març de 2010 que va deixar sense subministrament elèctric a moltes poblacions, inclosa Sant Feliu.

Utilitzant la demagògia mediàtica (privilegi exclusiu i única raó de ser del grup a on milita) que li permet la premsa escrita, en aquest cas l’Ancora, culpabilitza als Governs Municipals que dirigien la ciutat de ser els responsables d’aquests fets dos fets, com si dels polítics locals depengués el control climatològic o la vulneració del dret constitucional a la vaga que tenen uns treballadors d’una empresa privada.

Tots dos fets van tenir conseqüències greus per als ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu, i tots dos fets mereixien que els polítics locals, oposició i govern, treballessin a una per a minimitzar els efectes negatius que van tenir per a la ciutadania.

Però no, l’actitud del grup a on milita el Sr. Saballs va ser la mateixa: amagar-se rere la crítica amb un clar i simple objectiu, manipular la comprensible crispació de la població i dirigir-la cap als polítics municipals.

Durant aquella nevada de 2010, com a Regidor de Governació, només vaig rebre l’oferiment d’un Regidor de l’oposició posant-se a disposició per a tot allò que fos necessari. I no era del Grup a on milita el Sr. Saballs, que es va dedicar a instal·lar-se a la façana lateral de l’Ajuntament, i enviar als seus acòlits a escridassar als regidors i tècnics municipals que estaven intentant controlar la difícil situació.

I estic segur que el Regidor delegat del servei de neteja i recollida d’escombraries, no ha rebut cap recolzament ni oferiment d’ajut per a col·laborar en la solució de la vaga, encara que estaven informats puntualment.

Hem pregunto que hauria fet el Sr. Saballs i els seus companys de militància si haguessin de controlar i solucionar aquestes situacions conflictives i que són fàcils de gestionar quan no es té la responsabilitat de fer-ho.

Segur que farien (perquè ja ho han fet) el mateix que el President del Govern de l’Estat que, quan estava a l’oposició tenia les solucions immediates per a tots els problemes (però no les explicava) i que, un cop assolida la responsabilitat de governar, ha demostrat la seva inoperància efectiva, difuminant-la amb un exercici despòtic del poder.

El Sr. Saballs hauria d’exigir que li expliquessin la veritat de les interessades propostes finals que, per solucionar la manca de subministrament elèctric durant aquella nevada del 2010, aportava el seu grup.

I el Sr. Saballs i el seu grup haurien de ser prou responsables i humils per a reconèixer la bona gestió d’un conflicte laboral de vaga que, a diferència d’altres poblacions a on s’ha allargat en el temps de manera insostenible, a Sant Feliu s’ha pogut controlar en un espai de temps relativament curt, sense que les arques municipals haguessin de suportar directament les reivindicacions dels treballadors i treballadores d’aquesta empresa privada, com sembla seria la solució dels Sr. Saballs i els seus companys.

Fins i tot, Sr Saballs, quan s’utilitza la demagògia s’ha de tenir rigor i seny, sino un es pot ofegar en la seves pròpies demagògiques afirmacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada