dilluns, 20 d’agost de 2012

Comerç i Cultura, un Sant Feliu actiu


Aquest estiu es celebraven a Sant Feliu dos esdeveniments de molta projecció que havien de servir com elements bàsics i centrals de promoció i de dinamització econòmica de la xarxa turística i comercial de la ciutat.
Per una banda, la celebració del 50 Aniversari del Festival de la Porta Ferrada, i per l’altre, l’Exposició inaugural de l’espai Carmen Thyssen “Paisatges de Llum, Paisatges de Somni, de Gauguin a Delvaux”.
Des de la responsabilitat municipal, era obligatori trobar un comú denominador que possibilités que tots els establiments comercials de la ciutat poguessin participar del rèdit promocional d’aquests dos esdeveniments, des del convenciment de que serien dos elements d’atracció de visitants, com així ha sigut.
De la mateixa manera que, com diuen, la cara és el mirall de l’ànima, els aparadors són la finestra del comerç, conviden a entrar a l’establiment i, un cop creuada la porta, poden convertir la possible potencialitat d’un client en un veritable client potencial.  A partir d’aquí ja entra en joc l’habilitat professional del comerciant.
I d‘això es tractava, de posar a l’abast de tots els establiments comercials de la ciutat la possibilitat d’adherir-se a una campanya que sota el lema  “Comerç i Cultura, un Sant Feliu actiu”, traslladés al visitant de manera visual, un maridatge natural entre l’activitat comercial i aquests dos esdeveniments culturals.
El gust és una qüestió subjectiva, particular de cadascú, i aquesta imatge creada per professionals de la ciutat segur que no ha tingut el mateix índex d’acceptació per tothom. Alguns poden pensar que una model despullada, rere un marc, tatuada amb el logotip de la Porta Ferrada és massa innovadora o, fins i tot, massa atrevida però el cas és que un nombre important d’establiments comercials l’exhibeixen al seu aparador, i això és símptoma de que la campanya ha sigut encertada tenint con compte, a més a més, que les arques municipals no permetien assumir el cost i han sigut els comerciants els que van haver de fer la petita inversió.
En absolut qüestionar a qui no ha volgut o no ha pogut adherir-se a la campanya  “Comerç i Cultura, un Sant Feliu actiu”, però és de justícia que l’esforç dels que ho han fet també ha de ser reconegut i que es va traduir en dues entrades d’alguna actuació del Festival de la Porta Ferrada (que alguns han regalat als seus clients), la inclusió en la plana web del Festival i la possibilitat de que el dia 15 d’agost poguessin mostrar els seus productes a la Rambla Vidal (11 van optar per fer-ho), acció que sembla s’ha convertit en un punt de discrepància d’abast mediàtic.
Respectables tots els punts de vista però la veritat és el 15 d’agost el centre de la ciutat va estar ple de gom a gom, no només a la Rambla sinó a tots els carrers adjacents, de clients potencials que passejaven per davant dels aparadors dels diferents comerços de la zona, al igual que també ho faran el dia 25, dia de la botiga al carrer.
Anar-se per altres derivades intentant generalitzar un conflicte inexistent, és crear sinèrgies negatives que no mereix la xarxa comercial de la ciutat.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada