dilluns, 9 de juliol de 2012

Danys col·laterals de les retallades als treballadors municipals

Davant l’anunci del Govern de l’Estat de, un possiblement vol dir que sí, retallar el salari als treballadors de l’Administració, un ciutadà em manifestava avui una sòlida i profunda solidaritat amb aquesta mesura, adduint els arguments recurrents que sempre han estereotipat la feina del funcionari.

El ciutadà, comerciant de tota la vida, justificava plenament la decisió queixant-se, alhora, de que la situació econòmica és insostenible i que, com la cosa no canviï es plantejava, fins i tot tancar el seu negoci l’any vinent.

Com es pot dir de manera col·loquial, “me lo ha puesto a huevo”.

Només he hagut de fer-li algunes consideracions.

-        Saps que l’Ajuntament de Sant Feliu dona feina, de manera directa, a més de 250 treballadors i treballadores?.

-        Saps que de cada treballador municipal depenen una mitja de tres/quatre persones, el que representa més d’un 10% de la població real de la ciutat?

-        Si tal com anuncia el Govern de l’Estat, els treballadors municipals deixen de percebre la paga de Nadal i veuen retallats els seus salaris mensuals, no es lògic pensar que el teu negoci patirà unes conseqüències negatives més grans que les que ja està patint ara?

Sense pensar-ho gaire, encara que amb reticències sobre qüestions de productivitat i dedicació, m’ha donat tota la raó, convençut de que la xarxa comercial de la ciutat patirà un dany col·lateral amb l’aplicació d’aquesta mesura.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada