dissabte, 7 de juliol de 2012

Compte enrere a l’Exposició Carmen Thyssen

Pràcticament tot està a punt per a donar el tret de sortida l’Exposició “Paisatges de llum, paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux”.
Avui, 7 de juliol, a les 21 hores, acte d’inauguració oficial i la gent començarà a gaudir d’una exposició que, sens dubta, serà l’enveja de moltes poblacions.
Ahir, com a Regidor de Turisme i Promoció Econòmica, en una visita a l’oficina de Turisme Municipal en la seva nova ubicació del vestíbul del Monestir i previ a la seva posada en marxa definitiva, vaig tenir l’oportunitat de recórrer l’exposició juntament amb altres Regidors i vaig quedar agradablement sobtat.
No tant sols per la qualitat de les obres en exposició que, sense ser un entès en pintura sinó tot el contrari, segur que té. Va ser la complexitat que requereix el muntatge d’una exposició d’aquestes característiques el que em va sorprendre.
Les qüestions tècniques, de temperatures, d’humitats, de seguretat o de control que ahir vaig conèixer de primera ma, mereixen un reconeixement especial a tots els que durant mesos i mesos han treballat per aquest tema.
Ara entenc quan em trucava la Montse, Gerent de l’Àrea de Cultura Municipal, i em feia partícip d’algun dels seus neguits, dels seus mals de cap o de les seves preocupacions. Li haig de demanar perdó perquè el meu desconeixement em feia pensar que només es tractava de “penjar” quadres, i res més lluny de la realitat.
De la  mateixa manera que ara entenc també les corredisses de l’amic Joan Vicente, amunt i avall, aportant tots els seus coneixements tècnics i intel·lectuals a aquest projecte, avui ja una realitat.
I ara també entenc la implicació tècnica i emocional de l’amiga Pilar Giró. Quan ahir ens guiava per l’exposició, donant sentit argumental a la ubicació de les obres, la pintura pren un altra caire molt més íntim, que sobrepassa allò de que un “quadre es penja i, simplement, t’agrada o no t’agrada”.
Fins i tot, ara puc entendre la feinada del vestíbul del Museu, a on a banda de l’oficina de Turisme estarà ubicada també la botiga de l’Exposició. Encomiable, la feina, la implicació i el treball de la Nuria, Gerent de l’Àrea de Turisme i de totes les col·laboradores.
Ens hem de donar l’enhorabona per l’aposta segura que hem fet en nom de la ciutat de Sant Feliu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada