dilluns, 18 de juny de 2012

Competitivitat i competència

Els bons empresaris, aquells que entenen que el seu objectiu és generar riquesa, tenen clar que avançar en competitivitat pròpia és l’única eina per a guanyar a la competència, mentre que els empresaris dolents, utilitzen la competitivitat de la competència per a generar riquesa pròpia.

La pregunta és senzilla, com es pot utilitzar la competitivitat de la competència? Tots hem escoltat alguna vegada allò de l’espionatge industrial i empresarial, habitual en grans empreses, a l’igual que la publicitat negativa que ha estat sancionada com a pràctica punible i, per això, retirada de diferents campanyes publicitàries.

En empreses petites, sobre tot en projectes d’emprenedoria localitzats en poblacions de petita dimensió, aquesta lluita competencial per a vèncer la competitivitat del veí es centra, sobretot, en el desprestigi professional i personal del potencial contrincant utilitzant, fins i tot, a treballadors i treballadores per a portar-lo a terme.

Aquests mal anomenats empresaris no entenen que un dels valors que més valora el mercat, és el respecte a la competència i la complementarietat d’oferta i que el menyspreu no deixa de ser un arma que, a manera de boomerang, es torna en contra d’ells mateixos.

Malauradament, avui he hagut d’aconsellar a un emprenedor de la ciutat a posar en mans de la justícia aquesta mala praxis empresarial tot i pensant que, si els esforços que dediquen aquests mals empresaris per a vèncer la competitivitat de la competència amb aquestes actituds i accions els dediquessin a avançar en la seva pròpia competitivitat, estaríem donant passos de gegant per a vèncer aquesta precarietat econòmica i social en la que ens trobem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada