dilluns, 11 de juny de 2012

365 dies de Govern Municipal

Avui fa exactament un any, tot desprès de les Eleccions Municipals del 22 de maig de 2011, el nou Govern Municipal de Sant Feliu de Guíxols va començar el seu camí, amb un únic objectiu: treballar en benefici del conjunt de ciutadans i ciutadanes del nostre municipi.

De la mateixa manera que els “cent dies de Govern” marquen l’obligatorietat mediàtica de fer valoracions, encara que per qüestions temporals aquestes tinguin un component clarament subjectiu, 365 dies permeten una anàlisi més objectiva, havent-hi molts més elements a tenir en compte i podent visualitzar concrecions reals i tangibles de la tasca de Govern.

Dos són els termòmetres que permeten mesurar el grau d’èxit d’un Govern Municipal que té la “morbositat” afegida de ser fruit d’un pacte entre dos candidatures  que, més enllà d’estar sustentat per uns partits polítics “ideològicament antagònics”, es basa sobretot en la coincidència programàtica local i en la capacitat de les persones per a portar-la a terme.

Un, i més important, el de la ciutadania. I, en aquest cas, les percepcions reals ens permeten afirmar que, en línies generals i en comparació amb altres èpoques convulses, els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols valoren l’eficàcia i l’efectivitat amb la que s’estan afrontant els temes de ciutat, amb independència de la seva dimensió.

I dos, l’actitud de l’oposició. Quan qui ostenta la responsabilitat de fer oposició només actua adduint arguments i insinuacions de mala gestió procedimental i no de fons; quan aquesta oposició, per defensar els seus interessos, només veu la sortida de la judicialització mediàtica de la tasca política municipal i el desprestigi personal; i quan aquesta oposició es veu incapaç de fer propostes constructives utilitzant la legitimitat de la crítica, vol dir que el camí del Govern és el correcte.

Amb aquests arguments, desprès d’un any, només es pot fer una valoració positiva que dona la raó a aquells que vam apostar per un Govern basat en les persones i en la lleialtat des de la discrepància, però que treballés únicament en benefici de la ciutat.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada