dimecres, 18 d’abril de 2012

Realment patètic

Això és el que m’ha semblat la petició de perdó del monarca espanyol, Juan Carlos I. Per què ha de demanar perdó?, o millor, per què demana perdó?.

Quina malifeta ha fet el Rei d’Espanya per a que es vegi obligat a demanar perdó?

Demana perdó per haver-se anat de vacances?. No m'amoïna.

Demana perdó per haver anat a caçar?. Tampoc hem produeix insomni.

Demana perdó per haver anat a caçar elefants?. En tot cas hem sap greu pels elefants.

O demana perdó per allò que no pot dir però que ell sap que mereix l’indult de la ciutadania?, que això sí que hem preocupa si el perdó respon a la pregunta de per què i qui, sobretot el perquè, ha patrocinat aquestes vacances de cacera elefantil del Cap de l’Estat.

Perquè ens agradi o no ens agradi, mentre siguem una monarquia parlamentària, Juan Carlos I és el Cap d’Estat i una de les nostres imatges mediàtiques, i amb aquesta petició de perdó completament infantil que ocupa avui les capçaleres televisives i que, amb seguretat, ocuparà demà els titulars de la premsa, s’està traslladant a l’exterior un fals simplisme ciutadà que desitjo sigui fals.

Estem patint una crisi galopant que alguns utilitzen per a justificar l’enderrocament de l’Estat del Benestar, abocant a la ciutadania a la precarietat social més profunda i ahir, la nostra preocupació era quan havia costat el safari del Rei, com havia anat l’operació de maluc o com, quan o si demanaria perdó; no el per què.

I deixant de banda que, per escenificar aquest perdó, s’ha tingut de convocar una gabinet de crisi amb tècnics i professionals, pel que em por preguntar el seu cost.

Sincerament, a mi em preocupen molt més els aturats, o que els malalts, a partit d’ara, hagin d’assumir el repago (que no el copago, amb el que tampoc estic d’acord) de les receptes mèdiques i que els alumnes pateixin una massificació en les aules que, amb seguretat, incrementarà el fracàs escolar, per esmentar notícies d'avui mateix.

Comparat amb això, preveient el que ens caurà i el que ens està caient, aquest perdó me "la trae al pairo".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada